Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: BMX in Ahoy

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: BMX’en op wereldniveau in Ahoy.
Nog natrillend van het nieuws dat het Tourpeloton volgend jaar dwars door onze stad zal denderen, terwijl de wielerploegen zich op maakte voor de champagne op de Champs-Élysées, werd in Ahoy het WK BMX gehouden. Niet met een grote groep, op grote fietsen, met kleine helmpjes een heel eind fietsen. Nee, met een klein groepje, op behendige fietsjes, met een grote helm, keihard over een kort stukje racen. Geen grote bergen maar kleine heuveltjes, waar bergop de schans is voor een succesvolle bergaf.
Sinds de spelen in Beijing van 2008 is BMX een officiële olympische sport. Een sport waar wij Nederlanders nog best aardig in zijn ook. Onze eigen Laura Smulders pakte in de afgelopen spelen in London nog een bronzen plak. Dit WK op eigen bodem, behoorde ook de mannen tot kanshebbers voor het podium. De verwachtingen waren kortom hooggespannen.
Na een succesvol WK in Rotterdam met zeer behoorlijke bezoekerscijfers, kijken de heren terug op een teleurstellend WK, met snelle uitschakelingen op de thuisbaan in Ahoy. Dan is daar echter Laura Smulders die de eer van het thuisland meer dan heeft gered door op het Olympische onderdeel, de tijdrit, dit keer niet het brons maar het goud te pakken!
Tekst: Bart van der Zande

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam