Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: BMX in Ahoy

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: BMX’en op wereldniveau in Ahoy.
Nog natrillend van het nieuws dat het Tourpeloton volgend jaar dwars door onze stad zal denderen, terwijl de wielerploegen zich op maakte voor de champagne op de Champs-Élysées, werd in Ahoy het WK BMX gehouden. Niet met een grote groep, op grote fietsen, met kleine helmpjes een heel eind fietsen. Nee, met een klein groepje, op behendige fietsjes, met een grote helm, keihard over een kort stukje racen. Geen grote bergen maar kleine heuveltjes, waar bergop de schans is voor een succesvolle bergaf.
Sinds de spelen in Beijing van 2008 is BMX een officiële olympische sport. Een sport waar wij Nederlanders nog best aardig in zijn ook. Onze eigen Laura Smulders pakte in de afgelopen spelen in London nog een bronzen plak. Dit WK op eigen bodem, behoorde ook de mannen tot kanshebbers voor het podium. De verwachtingen waren kortom hooggespannen.
Na een succesvol WK in Rotterdam met zeer behoorlijke bezoekerscijfers, kijken de heren terug op een teleurstellend WK, met snelle uitschakelingen op de thuisbaan in Ahoy. Dan is daar echter Laura Smulders die de eer van het thuisland meer dan heeft gered door op het Olympische onderdeel, de tijdrit, dit keer niet het brons maar het goud te pakken!
Tekst: Bart van der Zande

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures