Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Kentekenparkeren

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: van een bekend systeem gaat Rotterdam net als meerdere steden over op een nieuwigheid – kentekenparkeren.

Invoering kentekenparkeren verloopt nog niet geheel vlekkenloos

Weer iets nieuws. Kentekenparkeren. Hebben ze zeker hierboven weer bedacht? Wat een gekloot. Moet je weer naar dat internet om je kenteken in te voeren en dan een wachtwoord bedenken en dat gaat dat mis en dan krijg je verdomme toch een bon. En dan bel je en dan krijgt je natuurlijk weer zo’n vrouwtje aan de lijn die je terug zal bellen en dan krijg je verdomme nooit meer wat te horen van ze. En wij als arme burgers maar betalen.
En waarom eigenlijk? We zaten hier toch helemaal niet op te wachten. Wie vond dat goede oude chippen nu eigenlijk een probleem? Je liep naar de automaat, je kwam erachter dat je chip leeg was, ging op zoek naar een chip-oplader ergens buiten de wijk, kwam er na een wandeling achter dat die stuk bleek te zijn, je liep naar een volgende, laadde je pas op en vervolgde weer je pad terug naar de auto. Zag je ook nog wat van de wijk.
Dus. Wat was nou het probleem? WAT WAS VERDOMME NOU HET PROBLEEM VAN DAT CHIPPEN?
Trouwens: waarom wordt het parkeren niet gewoon lekker helemaal gratis? Waarom moet de gemeente nou ons geld weer krijgen om te parkeren? Ons zuurverdiende geld? Zeker zodat de wethouder een garage kan betalen voor zijn verlengde Hummer.
Parkeren. Het is hetzelfde als met alles. Het is altijd kut en als er iets verandert, maakt dat het niet beter. Zeker niet als er kinderziektes zijn. Gadverdamme kentekenparkeren. Gaat toch lekker effe ergens anders de bof krijgen.
Tekst: Anneke Kortleve

Al 8 reacties — discussieer mee!

 • Chippen vond ik ook altijd heel onhandig en onvriendelijk voor buitenlandse toeristen en gasten. Ik zou gewoon met pin of cash een parkeerkaartje willen kopen en die achter de ruit van een auto plaatsen. De grootste verandering met het kentekenparkeren is dat alles nu op kenteken wordt geregistreerd en bijgehouden. Dat betekent dat de overheid nu precies weet waar ik mijn auto hoe lang parkeer en wie er bij mij hoe lang op bezoek is. Maar daarover later meer op Vers Beton… *cliffhanger

 • Ha Eeva!
  En zie daar de echte reden dat kentekenparkeren niet zaligmakend is. Maar het is nu vooral op zijn Rotterdams zeiken over onhandigheid. Terwijl we ook al zaten te zeiken over het chippen (naast dat het afgeschaft wordt, was het niet ideaal).

  Over je andere oplossingen: Cash kost veel geld, doordat het slecht te beveiligen is. Dus je bent vaak je automaat met inhoud kwijt. Zonde van het geld. Pinnen zou inderdaad een verbetering zijn (geweest) ten opzichte van het chippen, ik heb nooit begrepen dat het niet kan, zal wel iets te maken hebben met beveiliging. Probleem is dan wel nog steeds dat je de tijd moet inschatten vooraf en niet achteraf extra kan betalen vanaf een afstand. Je bent gekluisterd aan je auto, heel irritant.

  Kentekenparkeren klinkt dus als een handige oplossing, maar inderdaad is privacy daar wel een probleem. Ik ben reuzebenieuwd naar het artikel.

 • Het werkt voor geen kenteken-parkeren-parkeer-meter! Brief gehad dat bezoekerspassen eruit gaan per 1 juli jl. Of ik even op de site wilde aanmelden. Nlumdatbwerkt dus niet buitendat de pagina ontzettend verwarrend is opgesteld. Kan men niet desnoods met tien pictogrammen het proces vereenvoudigen. Ik heb al geconcludeert dat mijn visite maar gewoon het volle pond moet gaan betalen maar dit gedoe heb ik echt niets mee.

 • Ook dit is weer een bezuiniging waarbij de gemeenteraad geen seconde aan de gevolgen voor de gebruikers denkt. Het is niet zo dat de oude parkeerautomaten nu nieuwe parkeerautomaten met nummer invoer worden. Voor vier tot vijf oude komt er één nieuwe terug. Als je ergens wilt parkeren dan moet je eerst zoeken waar zo’n nieuwe meter staat en die staat dus niet meer op zichtafstand. Als je slecht ter been bent en met de auto gaat mag je dus eerst een meter zoeken voordat je bij iemand, een winkel of organisatie naar binnen mag. Maar burgers zijn voor de bedenkers hiervan natuurlijk niet interessant: als ze maar betalen.
  De enige reden die ook ik kan bedenken voor het kentekenparkeren is dat onze overheid het maar niets vindt dat ze nu niet weet waar iemand hoe lang zijn auto neeerzet. Van dat anonieme verplaatsten door de stad moetsen ze nu eindelijk af. Voor het openbaar vervoer heb je al de chipkaart en binnenkort zullen ze ook wel kentekens voor fietsen gaan bedenken. Als de NSA iedereen kan volgen wil de Rotterdamse raad niet achterblijven.
  En waarom mijn gasten op internet met hun kenteken moeten worden aangemeld, in plaats van dat ik de chip voor de gastenkaart nog mag gebruiken? Ook hier omdat de gemeenteraad niet nadenkt en ook hier meer controle wil.
  Dat kentekenparkeren is gebruikersonvriendelijk, verplicht mensen om op grotere afstand zoek te gaan naar een parkeermeter, leidt tot meer dataverzameling bij de overheid en maakt het onmogelijk om nog anoniem met je auto door de stad te rijden. Maar voor de gementeraad waren dat allemaal geen redenen om daar kritisch over te zijn, ook toen na de “proef” in het oude Noorden al deze klachten op tafel lagen werd het toch doorgedrukt. Gevolgen voor de burger zijn blijkbaar niet interessant…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek, 4de verdieping, filmzaal
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures