Ga naar de inhoud

Sneuvelt Stadsinitiatief De Hef op de valreep?

Vers Beton-redacteur Lucette Mascini doet op Dichtbij.nl uit de doeken waarom de renovatie van De Hef als Stadsinitiatief weerstand oproept. Eén van de criticasters gaat zelfs een kort geding aanvragen bij de voorzieningenrechter:

‘Dan krijgen we hier een gigantische parkeerdruk. Er komen dan een paar duizend mensen per week die hier hun auto neerzetten. Het is hier tot nu toe gratis. Dus ja, wat krijg je dan: betaald parkeren. Dan moeten de bewoners ook betalen. Alleen omdat zij hier een Disneyland willen maken.’

Al één reactie — discussieer mee!

  • Sowieso weggegooid geld dat Stadsinitiatief, net of hier nog niet genoeg gebeurt in Rotterdam. De Hef is wat mij betreft dan nog het meest aardige initiatief. Een stukje stadsgeschiedenis dat dankzij een nieuwe bestemming behouden kan blijven. Bewoners kunnen dan wel zeuren over betaald parkeren invoeren, maar is dat niet gewoon een kwestie van tijd? Je kunt er vergif op innemen dat dat een keer gaat komen op het Noordereiland. En wat de tokkeloverlast betreft… het lijkt me dat die baan ’s avonds en ’s nachts dicht is. Als je geen herrie wilt, moet je lekker buiten de stad in een hutje op de hei gaan wonen. Verder zou ik zeggen om niet de schijn van belangenverstrengeling te wekken: aanbesteden. Als Dura dan nog steeds de beste partij is, dan Dura.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam