Ga naar de inhoud

Vers Betonborrel in de Schouw: de zomereditie

Vrijdag begint de maand augustus met de leukste borrel van de stad: het maandelijkse drankje met Vers Beton in de Schouw! Vanaf 18 uur ben je welkom.

illustratie
illustratie


Verlegen om goede discussieonderwerpen voor bij de borrel? Geen nood, we geven graag een overzicht waar Vers Beton het in juli over had.
Juli bracht reflectie. Vers Beton publiceerde de observaties van de Duitse dichter Nobert Hummelt over zijn bezoek aan Rotterdam. Anneke Kortleve vergeleek voor de serie Alternatieve Zustersteden Rotterdam met Hamburg. Bart van der Zande beschreef het WK succes voor onze Maasstad en Jeroen Veenstra sprak met verschillende betrokkenen over de opleving van de Rotterdamse dance scene.
Verder publiceerde Inge Janse een interactieve kaart waar de meeste fietsdiefstallen plaatsvinden in Rotterdam, en Joke Schut en Fay van der Wall portretteerde bezoekers van het Metropolisfestival. Gastauteur Giorgio Touberg wakkerde een verhit debat aan over de functie en beweegruimte van BOA’s in Rotterdam. De Ramadan in Rotterdam kreeg plaats in ‘Hoe God verdween uit Rotterdam‘ uit de historische serie van Anne Jongstra en Jacques Börger.
Vers Beton bestaat dankzij de inzet van bijna honderd gedreven beeld- en tekstredacteuren. Wil je ook betrokken zijn bij Vers Beton, dan is deze Borrel een mooie kans om je vragen hierover te stellen. Tot in de Schouw!

De Schouw

Je vindt De Schouw aan de Witte de Withstraat, nummer 80. De Schouw is van oudsher het journalisten- én kunstenaarscafé van Rotterdam. Lieve mensen achter en voor de bar, aangevoerd door de enige echte Tineke Speksnijder. De Schouw is belangwekkend Rotterdams erfgoed. Vers Beton schreef al vaker over de kroeg. We zijn dan ook verheugd dat het interieur onlangs is vernieuwd, met behoud van het bijzondere karakter. Voor de goede orde: Vers Beton betaalt niet je drankjes, maar ontvangt je wel met open armen. De Vers betonborrel duurt officieel van 18 tot 21 uur.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam