Ga naar de inhoud

De meest Rotterdamse plekken om verliefd te worden

De dagen zijn lang en warm, de luchten helder en de parken groen. De zomer is het uitgelezen moment om met je geliefde of verse scharrel de zwoelste plekken van Rotterdam te verkennen. Omdat wij bij Vers Beton heus niet alleen aan seks denken, zetten we ook de meest romantische plekken van de stad op een rijtje, van vrije natuur tot bioscoop. Laat je hart sneller kloppen deze zomer!

Blozen
Blozen

1. De Rijnhavenbrug

De Hoerenloper is de meest romantische brug van Rotterdam. Hang een slotje met daarop jullie namen op en je weet zeker dat het nooit meer uit gaat (gooi de sleutel in het water om het helemaal zeker te weten). Loop naar het terras van Hotel New York en strijk met een fles wijn in het gras neer om van de zonsondergang te genieten, die is daar op zijn allermooist.

2. Cinerama

Dé bioscoop om in het donker van elkaars gezelschap te genieten. Het interieur en de zalen ademen ouderwetse romantiek. Zorg wel dat je een leuke, niet al te zware film uitkiest. Mijn eerste dates naar respectievelijk Der Untergang, The last King of Scotland en The Good Shepherd waren geen succes en een tweede date is er in geen van die gevallen ooit gekomen. Andersom werkt het blijkbaar ook, want mijn date naar Walk the Line eindigde in een avond vuurwerk.

3. Het Park

Als je een beetje privacy wilt, zou ik niet midden in Het Park gaan liggen en ook het Vroesenpark vermijden. Een tip voor de doorgewinterde romantici: aan de oostkant van Het Park ligt het prachtige park Schoonoord, een botanische tuin waar je door niemand wordt gestoord (behalve wellicht door een paar blowende tieners).

4. De Aqualiner

Neem de busboot naar Heijplaat of Dordrecht. Terwijl de wind jullie haren wat sexy je-ne-sais-quoi geeft, kun je dicht tegen elkaar aan kruipen en van het uitzicht genieten. Heijplaat zelf is overigens ook heerlijk rauw-Rotterdams romantisch.

5. Wandeling langs de kade

De kades van de Lloydpier, Wilhelminapier, het Noordereiland en de Parkkade zijn allemaal ongeveer even mooi en uitgelezen plekken om hand in hand langs het water te lopen. Wedden dat ook de meest hardvochtige types een romantische oprisping krijgen?

6. De Kralingse Plas

Huur een een zeilbootje op de Kralingse Plas en duik sierlijk het water in. (Check wel even of er geen waarschuwing voor blauwalg is afgegeven.) Daarna een wijntje drinken op het terras van De Tuin en van de zonsondergang genieten. Niet-goed-geld-terug-garantie.

7. Heemtuin Charlois

Ontdek de Cultuurhistorische Plantentuin in het Zuiderpark. Loop over houten paden, omgeven door hoog riet, en ga met je voeten in het water zitten, terwijl je aan de overkant de bewoners van de Wielewaal kunt zien vissen. Episch.

Wildcard: Het Kasteel.

De naam zegt het eigenlijk al. Een klein, gezellig en knus stadion. Misschien dat je bij voetbal niet meteen romantische associaties hebt, maar mijn allereerste date was naar een wedstrijd van Sparta. We zijn nu bijna zeven jaar samen, need I say more?
De zomer van Vers Beton: Je Zweet Toch
Vers Beton besteedt deze week aandacht aan zomers Rotterdam. De stad is door veel van haar bewoners tijdelijk ingeruild voor een Franse camping of een Turks strand. De cultuurinstellingen hebben de deuren gesloten, er is weinig verkeer in de mailbox en geen sport meer op tv. En wat gaan we dan doen? Dat onderzoekt Vers Beton in Je Zweet Toch, onze special over zomers, broeierig, heet, zwoel en lichtzinnig Rotterdam.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Het Cultuur-Vakantiepaspoort voor grote mensen

  • Je Zweet Toch

  Summers in the city. Theaters zijn gesloten, gezelschappen op de Bahama’s en musea in sluimerstand. Zin om toerist-in-eigen-stad te zijn? Vers Beton speurde de zomeragenda’s af voor tien tips tegen de cultuurarme zomer.

 • Rotterdam aan zee: dit zijn de zes leukste stranden van de stad

  • Je Zweet Toch

  Zodra de eerste zonnestralen verschijnen, trekt Nederland massaal naar de kust. Maar wist je dat je onze mooie stad helemaal niet uit hoeft voor een koele bries, een verfrissende duik en een gezonde teint? Rosanne Dubbeld trok eropuit en laat je de stranden van Rotterdam zien, met het mooiste uitzicht over zee of op de Rotterdamse skyline.

 • De zomer van Barbara

  • Je Zweet Toch

  Iedereen herinnert zich zijn eerste hete zomer nog. Waar hormonen gierden en, met een beetje geluk, een uitweg vonden. Vincent Cardinaal over een helse hete zomer – op een soort van goede manier.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Ervaar de Rotterdamse architectuur van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Tijdens de derde editie van de Dag én Nacht van de Architectuur zijn er verschillende activiteiten op ruim 30 locaties in de stad. Architecten, gidsen, bewoners en kunstenaars laten je op zaterdag 15 juni de stad zien vanuit frisse en vernieuwende perspectieven met tours, workshops, muziek, film en optredens.

  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam