Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De dagen zijn lang en warm, de luchten helder en de parken groen. De zomer is het uitgelezen moment om met je geliefde of verse scharrel de zwoelste plekken van Rotterdam te verkennen. Omdat wij bij Vers Beton heus niet alleen aan seks denken, zetten we ook de meest romantische plekken van de stad op een rijtje, van vrije natuur tot bioscoop. Laat je hart sneller kloppen deze zomer!

Blozen
Blozen

1. De Rijnhavenbrug

De Hoerenloper is de meest romantische brug van Rotterdam. Hang een slotje met daarop jullie namen op en je weet zeker dat het nooit meer uit gaat (gooi de sleutel in het water om het helemaal zeker te weten). Loop naar het terras van Hotel New York en strijk met een fles wijn in het gras neer om van de zonsondergang te genieten, die is daar op zijn allermooist.

2. Cinerama

Dé bioscoop om in het donker van elkaars gezelschap te genieten. Het interieur en de zalen ademen ouderwetse romantiek. Zorg wel dat je een leuke, niet al te zware film uitkiest. Mijn eerste dates naar respectievelijk Der Untergang, The last King of Scotland en The Good Shepherd waren geen succes en een tweede date is er in geen van die gevallen ooit gekomen. Andersom werkt het blijkbaar ook, want mijn date naar Walk the Line eindigde in een avond vuurwerk.

3. Het Park

Als je een beetje privacy wilt, zou ik niet midden in Het Park gaan liggen en ook het Vroesenpark vermijden. Een tip voor de doorgewinterde romantici: aan de oostkant van Het Park ligt het prachtige park Schoonoord, een botanische tuin waar je door niemand wordt gestoord (behalve wellicht door een paar blowende tieners).

4. De Aqualiner

Neem de busboot naar Heijplaat of Dordrecht. Terwijl de wind jullie haren wat sexy je-ne-sais-quoi geeft, kun je dicht tegen elkaar aan kruipen en van het uitzicht genieten. Heijplaat zelf is overigens ook heerlijk rauw-Rotterdams romantisch.

5. Wandeling langs de kade

De kades van de Lloydpier, Wilhelminapier, het Noordereiland en de Parkkade zijn allemaal ongeveer even mooi en uitgelezen plekken om hand in hand langs het water te lopen. Wedden dat ook de meest hardvochtige types een romantische oprisping krijgen?

6. De Kralingse Plas

Huur een een zeilbootje op de Kralingse Plas en duik sierlijk het water in. (Check wel even of er geen waarschuwing voor blauwalg is afgegeven.) Daarna een wijntje drinken op het terras van De Tuin en van de zonsondergang genieten. Niet-goed-geld-terug-garantie.

7. Heemtuin Charlois

Ontdek de Cultuurhistorische Plantentuin in het Zuiderpark. Loop over houten paden, omgeven door hoog riet, en ga met je voeten in het water zitten, terwijl je aan de overkant de bewoners van de Wielewaal kunt zien vissen. Episch.

Wildcard: Het Kasteel.

De naam zegt het eigenlijk al. Een klein, gezellig en knus stadion. Misschien dat je bij voetbal niet meteen romantische associaties hebt, maar mijn allereerste date was naar een wedstrijd van Sparta. We zijn nu bijna zeven jaar samen, need I say more?
De zomer van Vers Beton: Je Zweet Toch
Vers Beton besteedt deze week aandacht aan zomers Rotterdam. De stad is door veel van haar bewoners tijdelijk ingeruild voor een Franse camping of een Turks strand. De cultuurinstellingen hebben de deuren gesloten, er is weinig verkeer in de mailbox en geen sport meer op tv. En wat gaan we dan doen? Dat onderzoekt Vers Beton in Je Zweet Toch, onze special over zomers, broeierig, heet, zwoel en lichtzinnig Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2019-09-03 at 08.40.31

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) werkt als freelancer voor diverse media. Ze koestert haar innerlijke tokkie en kan soms een beetje cynisch zijn. Ze vindt dat het discussieplatform bedoeld is voor lezers, en voelt zich daarom niet altijd geroepen te reageren. Ze studeerde Geschiedenis aan de EUR en Communicatie aan de HES.

[email protected]

Profiel-pagina