De ’s Gravendijkwal krijgt idealiter een overkapping, op de A13 rij je maximaal 80, alle kolencentrales moeten dicht, en hoe minder vuurwerk we afsteken des te beter. Het hogere doel: een gezonder leefklimaat met minder fijnstof.
Dat klinkt allemaal heel nobel, maar in de zomer verruilen Rotterdammers van alle standen en rangen hun queeste naar schone longen voor een geduldig urenlang verblijf (echt hoor!) boven in de regel niet bijster goed smeulende kooltjes om kiloknallende kippen, salmonellaende steaks en bloedbaandichtslibbende burgers tot nét niet gaar klaar te stomen en dan met heul veul ketchup naar binnen te duwen.
Joke Schut vertrok – ongetwijfeld gewapend met stoffilter, mondkap, vloeibare zuurstof en set donorlongen – naar het Kralingse Bos waar iedereen op zijn eigen manier het vegetarisch ideaal aan gort vreet. We wachten hier op de redactie daarom nog altijd vol spanning op de eerste motie van Arno Bonte die deze brisanteske misdaad tegen de menselijkheid zo snel mogelijk uit de wereld verbant. (tekst: Inge Janse)
De zomer van Vers Beton: Je Zweet Toch
Vers Beton besteedt deze week aandacht aan zomers Rotterdam. De stad is door veel van haar bewoners tijdelijk ingeruild voor een Franse camping of een Turks strand. De cultuurinstellingen hebben de deuren gesloten, er is weinig verkeer in de mailbox en geen sport meer op tv. En wat gaan we dan doen? Dat onderzoekt Vers Beton in Je Zweet Toch, onze special over zomers, broeierig, heet, zwoel en lichtzinnig Rotterdam.
Gerelateerde inhoud
Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam
Word in november en december lid met flinke korting. Je leest Vers Beton een jaar lang voor slechts €50. Help jij ons naar de 1500 abonnees?
Al 13 reacties — discussieer mee!
Ja hallo, een echte Rotterdammer sjouwt z’n barbecue naar het Vroesenpark! Nieuwe fotoserie, graag. 🙂
En houdt zich aan de BBQ regels, zodat iedereen er van kan genieten!
Vroesenpark? Dat is toch voor hipsters uit en rond Blijdorp?
Wat is dat toch met het Vroesenpark? Wie gaat er nou ooit vlakbij de A20 in zo’n suf vierkant stuk gras zitten als je ook in Het Park kunt zijn? Of het Dakpark (u snapt het al, ik woon in West)? Ik snap dat echt niet. Of is het omdat mensen hun bakfiets niet al te ver uit het Liskwartier willen halen?
Vroesenpark ligt er al een tijdje behoorlijk verlaten bij…volgens is het weer ‘van Noord’! Laat de rest maar lekker in Het Park ofzo gaan zitten.
De daken van garages zijn de nieuwe hotspots betreft BBQen in Rotterdam. Gedurende de maand augustus kan er in/op het Zomerhofkwartier (ZORO) in de hoogte een vleesje gebraden worden….aanrader!
Goeie truc om alle bakfietsen op afstand te houden, een verhoging 😉
Het vroesenpark voor hipsters? Duidelijk een opmerking van niet-kenners. Het toffe daar is juist dat iedereen er zit, van Antillianen met de complete George Foreman Lean Mean Grilling Machine tot Barry en Steve met tribal- en terriërtattoo’s op de massieve bovenarmen.
Het Park daarentegen is mooi, maar saai man.
Het vlees wat naar binnen gaat is een ding, maar ben je ’s ochtends vroeg weleens langs een park gereden waar de vorige avond flink is gebarbecued? Men, alsof er een vuilcontainer over is uitgestort! Echt te erg. Met stip op 1: het Roel Langerakplein (wat niet eens een park is, slechts een strook groen naast een atletiekbaan, maar dat op 1 of andere manier uitnodigt om al het plastic en papier dat je in huis kon vinden op een kleed te gaan zitten, en dan alleen je kleed weer mee naar huis terug te nemen) tegenover de Van Nellefabriek. Bah.
Doe mij maar portobello van de barbecue, of courgette. <3
(Als ik dan toch moet barbecueën he, want ik heb eigenlijk het geduld niet om zo lang op mijn eten te wachten.)
Maar het is mij ook opgevallen tijdens de discussie over het vuurwerkverbod dat iedereen vindt dat vuurwerk overal moet kunnen, terwijl je maar op vier plekken in de stad mag barbecueën (ofzo). Het laatste lijkt me toch echt minder gevaarlijk en hinderlijk.
Aubergine op de barbecue is ook erg lekker. Insmeren met zonnebloemolie, berg pepers en kruiden er in…
Er gaat niets boven tussen de honden drollen, genieten van een verbrand van buiten, koud van binnen stuk vlees zwemmend in een vette Remia saus. Liefst weggespoeld met een half lauw biertje uit blik!
Leuke reportage, misschien een vervolg met andere parken?
Supervette foto’s!