Ga naar de inhoud

Link: winnend ontwerp Coolsingel blijft geheim

Afgelopen voorjaar werd bekend dat West 8 de aanbesteding voor de herinrichting van de Coolsingel gewonnen heeft. Hoewel de verliezende teams hun ontwerpen inmiddels openbaar gemaakt hebben, houdt de gemeente de winnende plannen tot nu toe onder de pet, zo blijkt uit een artikel van tijdschrift voor landschap en stedenbouw De Blauwe Kamer. Olav Beugels, secretaris van het aanbestedingstraject:

Er zijn nog “losse eindjes” aan de gewenste inrichting van de Coolsingel, vooral verkeerskundige zaken. Die losse eindjes moeten de komende maanden worden opgelost in de aanloop naar het maken van een voorlopig ontwerp. Het naar buiten brengen van het schetsontwerp zou dat proces kunnen verstoren.

Raadslid Nils Berndsen (D66) verbaast zich echter over de geheimzinnigheid:

Wat mij betreft is alles openbaar, tenzij de gemeente zwaarwegende redenen heeft om zaken intern te houden, bijvoorbeeld bij privacygevoelige informatie. (…) Zo’n schetsontwerp zou het startpunt van het gesprek met de betrokkenen moeten zijn. Daarin ontvouwt de ontwerper zijn eerste ideeën, zijn visie op de opgave. Door daarover in gesprek te gaan kom je tot een breed gedragen ontwerp.

Berndsen heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

 • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

 • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

  • Architectuurkritiek

  Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam