Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Afgelopen voorjaar werd bekend dat West 8 de aanbesteding voor de herinrichting van de Coolsingel gewonnen heeft. Hoewel de verliezende teams hun ontwerpen inmiddels openbaar gemaakt hebben, houdt de gemeente de winnende plannen tot nu toe onder de pet, zo blijkt uit een artikel van tijdschrift voor landschap en stedenbouw De Blauwe Kamer. Olav Beugels, secretaris van het aanbestedingstraject:

Er zijn nog “losse eindjes” aan de gewenste inrichting van de Coolsingel, vooral verkeerskundige zaken. Die losse eindjes moeten de komende maanden worden opgelost in de aanloop naar het maken van een voorlopig ontwerp. Het naar buiten brengen van het schetsontwerp zou dat proces kunnen verstoren.

Raadslid Nils Berndsen (D66) verbaast zich echter over de geheimzinnigheid:

Wat mij betreft is alles openbaar, tenzij de gemeente zwaarwegende redenen heeft om zaken intern te houden, bijvoorbeeld bij privacygevoelige informatie. (…) Zo’n schetsontwerp zou het startpunt van het gesprek met de betrokkenen moeten zijn. Daarin ontvouwt de ontwerper zijn eerste ideeën, zijn visie op de opgave. Door daarover in gesprek te gaan kom je tot een breed gedragen ontwerp.

Berndsen heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sereh Mandias

Sereh Mandias

Na studies wijsbegeerte en bouwkunde laveert Sereh Mandias (1987) in haar werk tussen ontwerp en theorie, met een specifieke interesse voor de totstandkoming van de hedendaagse stad. Ze is werkzaam als docent en coördinator bij de leerstoel Interiors Buildings Cities (faculteit Bouwkunde, TU Delft) en redacteur van podium voor stadscultuur De Dépendance.

Profiel-pagina