Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week:de gemoederen zijn nog altijd verhit bij Leefbaar Rotterdam. Campagneleider en gemeenteraadslid Ronald Buijt luchtte onomwonden zijn hart in het AD.
Zomerreces? Ammehoela! Zoiets moet Ronald Buijt gedacht hebben, toen hij zijn veelzeggende interview gaf aan Mark Hoogstad van het AD/Rotterdams Dagblad. Voor wie het interview niet heeft gelezen (Hoogstad zou zeggen: ‘Koop die krant!’), het gaat vrijwel helemaal over de wethouderscoup van Ronald Schneider. Buijt voelt zich nog altijd verraden. Hij verwijt Schneider slinks spel, en wil nog altijd geen verzoenend biertje met hem drinken: ‘Ik ben nog niet zover dat ik met hem in gesprek wil’. Let wel: aan het woord is dus één van Leefbaars belangrijkste raadsleden, bij de gemeenteraadsverkiezingen nog campagnestrateeg – en dit zegt hij over één van ‘zijn’ wethouders.
Buijt heeft met zijn interview een schot voor de boeg willen lossen, hij wil dat zijn harde campagnewerk nu eindelijk te gelde wordt gemaakt. Maar in het verlengde daarvan liggen nog wel wat meer vragen. Want als Leefbaars raadsleden en wethouders al niet meer met elkaar willen praten, is dan het voortbestaan van dit college niet in gevaar? Sterker zelfs: in hoeverre is er nog sprake van één Leefbaar Rotterdam?
Het is langzaamaan wel tijd voor de partijleider om op te staan, zou je dus zeggen. Opvallend genoeg hullen alle betrokkenen zich echter in stilzwijgen. Joost Eerdmans, lijsttrekker bij de laatste verkiezingen, maakte bij de LPF al eens een implosie van een partij mee, en blijft stil. Ronald Schneider, voormalig fractievoorzitter en hoofdpersoon in deze affaire? Geen woord. Luuk Wilson, de nieuwe fractievoorzitter? *Kriek kriek*
Wat de uitkomst van dit alles gaat zijn? Wie het weet mag het zeggen. Eén ding is in ieder geval zeker: het wordt een spectaculair politiek jaar.
Tekst: Ties Joosten

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina