Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Liefdesbrug

Anniek Tijmes illustreert wekelijks het Rotterdamse nieuws. Deze week: een slotje aan de Rijnhavenbrug vastklinken. Net Parijs. Ja toch, niet dan?
Het is de meest poezelige en truttige manier om je liefde te betuigen: een slot aan een brug hangen. En nu ook in Rotterdam, aan de Rijnhavenbrug. Zo Parijs! Zo Praag! Schattig!
De Rijnhavenbrug kreeg nog voor dit nevendoel aan de brug was verbonden de bijnaam Hoerenloper. Ik pleit ervoor die bijnaam werkelijk te gaan gebruiken. Het klinkt fantastisch. “Lekker romantisch zo’n slotje aan de Hoerenloper hangen, je pleurt het sleuteltje in de maas, je geeft je meissie een kussie en het meissie is weer blij.”
Tot je erachter komt dat je je meissie toch maar een hoer vindt. Of dat er een andere is die je niet kan laten lopen.
Och en wee, och en wee. Ik zie daar de hele tijd een meisje (nee dit is vast geen jongen) daar op die Hoerenloper staan, met tranen in haar ogen en een nijptang, om dat slotje er weer uit te slopen. Daar moet ze haar handen bijna op stuk knijpen. Redt je dat eigenlijk wel met een nijptang?
Nee man, dat kan alleen met een cirkelzaag. Een draadloze cirkelzaag! Ik zie haar plotseling heel anders. Als een soort American Psycho staat ze koelbloedig dat slot uit de Hoerenloper te zagen. Het slotje neemt ze mee naar zijn huis en gooit ze door zijn slaapkamerraam. “Stuk vreten, met je achterlijke romantische ideeën. Je dacht zeker dat ik ervoor viel?” Het raam barst in duizend stukken. Ze gooit het slot zo hard dat het een gat maakt in de muur, waar de jongen voortaan een schilderijtje voor moet hangen. Het hangt op een gekke plek. Hij moet uitleggen waarom er een schilderijtje op die gekke plek hangt, als hij een nieuw meissie mee naar huis neemt.
Gelukkig. Rotterdam zal altijd Rotterdam blijven.
Tekst: Anneke Kortleve

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam