Ga naar de inhoud

Rotown heeft een nieuwe programmeur: Stephan Maaskant

Muziekwebsite 3voor12 had een leuk kennismakingsgesprek met Stephan Maaskant, die de nieuwe programmeur van Rotown wordt. De muziekzaal was op zoek naar een vervanger voor Joey Ruchtie, die dit voorjaar na 9 jaar afscheid nam.
Wat erg gaaf is, is dat er een ‘van krantenjongen tot miljonair’-verhaal aan Maaskant hangt. Hij begon namelijk ooit als glazenophaler in Rotown, was er barman en nachtprogrammeur. Nu wordt hij dus de eindverantwoordelijk voor het programma in één van Rotterdams bekendste zalen.
Maaskant, die nu rustig één van de belangrijkste personen in de Rotterdamse muziek- en uitgaansscene genoemd mag worden, pleit in het interview met 3voor12 onder meer voor een nieuw poppodium in de stad en voor het vormen van een Rotterdams front op muzikaal gebied.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Het stiekem afschaffen van de Percentageregeling voelde voor Rotterdamse kunstenaars als een brute straatroof

    • Kunst en Cultuur

    Siebe Thissen breekt een lans voor het opnieuw invoeren van de Percentageregeling Beeldende Kunst, die de gemeente in 2005 stilletjes (of onwetend?) afschafte. Met de regeling mag 1% van de gemeentelijke bouwkosten worden besteed aan het verfraaien van gebouwen en beeldende kunst.

  • “In de Rotterdamse cultuur worden de grote organisaties groter en de kleine kleiner”

    • Kunst en Cultuur

    Hoe moet het verder met kunstenaarscollectief TimeWindow in het Zomerhofkwartier, nu het geen geld meer krijgt uit het Cultuurplan? Mede-oprichter Jette Schneider ziet het somber in: “Over niet al te lange tijd hebben we nieuwe manieren nodig om makers in de stad te houden. Want voordat je het weet verdwijnt die mooie, creatieve, slagvaardige cultuur uit de stad.” Een interview.

  • Niet lullen maar luisteren met filosoof Miriam Rasch

    • Kunst en Cultuur

    Filosoof Miriam Rasch vroeg zich af: wat betekent luisteren precies? Hoe luister je goed? Ze onderzocht het in haar boek Luisteroefeningen. Met een typisch Rotterdams klanklandschap op de achtergrond – een graafmachine, sirenes, optrekkende auto’s – pleit Rasch voor aandachtig luisteren, naar elkaar én naar de stad. “Als je al tien jaar in Rotterdam woont en je hebt nog nooit een racende auto gehoord, heb je dan wel echt een relatie met de stad?”

  • Alle artikelen

De Stadsagenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam