Ga naar de inhoud

Rotterdam Beats gaat door én boekt Future

Vers Beton is doorgaans niet direct je platform waar je op de hoogte gehouden wordt van Rotterdams festivalnieuws. Daar zijn blogs als Bogue en WeownRotterdam immers veel beter in. Maar voor Rotterdam Beats maken we graag een uitzondering. Zojuist maakte het festival namelijk de headliner voor de editie op 14 en 15 november bekend (niemand minder dan rapper/zanger Future komt naar Rotterdam). Maar dat het festival überhaupt een vijfde editie gaat beleven; dat is eigenlijk het grootste wonder.
Een paar weken geleden trok namelijk BUMA zich terug als hoofdsponsor en organisator van het festival. In 2010 was de auteursrechtenorganisatie nog met (toen nog) BUMA Rotterdam Beats begonnen omdat ze vond dat er een showcasefestival/conferentie voor de urban bass- en beats-scene moest komen. Dat betekent dat alle belangrijke mensen uit die scene jaarlijks twee dagen naar Rotterdam kwamen om over hiphop en aanverwante zaken te praten. Ook voor andere muziekstijlen organiseert BUMA dergelijke bijeenkomsten, zoals Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event.
Maar voor urban muziek gaat BUMA dergelijke bijeenkomsten dus niet langer organiseren. De organisatie van Rotterdam Beats zal vanaf nu dan ook gedragen worden door drie programmeurs: general manager Aldo Bruining, hiphopjournalist Saul van Stapele en eigenaar van Twentysix Roger Brouwn.
Bruining: ‘Wij zijn vanaf het allereerste begin bij de organisatie van Rotterdam Beats betrokken geweest. Hoewel BUMA nog wel als partner aan de conferentie verbonden blijft, is het natuurlijk hartstikke spannend om Rotterdam Beats nu onafhankelijk te organiseren. We zullen in ieder geval net als vorige jaren een keiharde line-up neerzetten.’
Kaarten voor de conferentie, het nachtprogramma en/of alleen het optreden van Future vind je hier.

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Tof dat ze dat doen! Ik had nog niet eens gezien dat Buma eruit was gestapt. Waarom eigenlijk? Willen ze alleen maar witte muziek doen, of vonden ze het festival niet goed (bezocht) genoeg?

  Ik vond de vorige editie erg tof met een bizar indrukwekkende line-up (Black Milk, Oddisee, Kyle Hall, vind ze maar eens bij elkaar), dus ik ben benieuwd of dat ook zonder de Buma’s geldzakken van Douwe Dabbert dit jaar weer lukt.

 • Hee Inge,

  Goed om te horen dat je het vorig jaar tof vond! We gaan ervoor om dit jaar minstens datzelfde gevoel neer te zetten: vooruitstrevend en verrassend!

  Zoals je ook kan lezen blijft Buma wel betrokken als partner.
  Gelukkig hebben we naast Buma ook andere fondsen die ons supporten, zoals Rotterdam Festivals en Fonds Podium Kunsten waardoor we onze kwaliteit weten te waarborgen dit jaar!

  dus hoop je weer te zien in November!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam