Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vers Beton is doorgaans niet direct je platform waar je op de hoogte gehouden wordt van Rotterdams festivalnieuws. Daar zijn blogs als Bogue en WeownRotterdam immers veel beter in. Maar voor Rotterdam Beats maken we graag een uitzondering. Zojuist maakte het festival namelijk de headliner voor de editie op 14 en 15 november bekend (niemand minder dan rapper/zanger Future komt naar Rotterdam). Maar dat het festival überhaupt een vijfde editie gaat beleven; dat is eigenlijk het grootste wonder.
Een paar weken geleden trok namelijk BUMA zich terug als hoofdsponsor en organisator van het festival. In 2010 was de auteursrechtenorganisatie nog met (toen nog) BUMA Rotterdam Beats begonnen omdat ze vond dat er een showcasefestival/conferentie voor de urban bass- en beats-scene moest komen. Dat betekent dat alle belangrijke mensen uit die scene jaarlijks twee dagen naar Rotterdam kwamen om over hiphop en aanverwante zaken te praten. Ook voor andere muziekstijlen organiseert BUMA dergelijke bijeenkomsten, zoals Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event.
Maar voor urban muziek gaat BUMA dergelijke bijeenkomsten dus niet langer organiseren. De organisatie van Rotterdam Beats zal vanaf nu dan ook gedragen worden door drie programmeurs: general manager Aldo Bruining, hiphopjournalist Saul van Stapele en eigenaar van Twentysix Roger Brouwn.
Bruining: ‘Wij zijn vanaf het allereerste begin bij de organisatie van Rotterdam Beats betrokken geweest. Hoewel BUMA nog wel als partner aan de conferentie verbonden blijft, is het natuurlijk hartstikke spannend om Rotterdam Beats nu onafhankelijk te organiseren. We zullen in ieder geval net als vorige jaren een keiharde line-up neerzetten.’
Kaarten voor de conferentie, het nachtprogramma en/of alleen het optreden van Future vind je hier.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina