Ga naar de inhoud

Rotterdam Beats gaat door én boekt Future

Vers Beton is doorgaans niet direct je platform waar je op de hoogte gehouden wordt van Rotterdams festivalnieuws. Daar zijn blogs als Bogue en WeownRotterdam immers veel beter in. Maar voor Rotterdam Beats maken we graag een uitzondering. Zojuist maakte het festival namelijk de headliner voor de editie op 14 en 15 november bekend (niemand minder dan rapper/zanger Future komt naar Rotterdam). Maar dat het festival überhaupt een vijfde editie gaat beleven; dat is eigenlijk het grootste wonder.
Een paar weken geleden trok namelijk BUMA zich terug als hoofdsponsor en organisator van het festival. In 2010 was de auteursrechtenorganisatie nog met (toen nog) BUMA Rotterdam Beats begonnen omdat ze vond dat er een showcasefestival/conferentie voor de urban bass- en beats-scene moest komen. Dat betekent dat alle belangrijke mensen uit die scene jaarlijks twee dagen naar Rotterdam kwamen om over hiphop en aanverwante zaken te praten. Ook voor andere muziekstijlen organiseert BUMA dergelijke bijeenkomsten, zoals Eurosonic Noorderslag en het Amsterdam Dance Event.
Maar voor urban muziek gaat BUMA dergelijke bijeenkomsten dus niet langer organiseren. De organisatie van Rotterdam Beats zal vanaf nu dan ook gedragen worden door drie programmeurs: general manager Aldo Bruining, hiphopjournalist Saul van Stapele en eigenaar van Twentysix Roger Brouwn.
Bruining: ‘Wij zijn vanaf het allereerste begin bij de organisatie van Rotterdam Beats betrokken geweest. Hoewel BUMA nog wel als partner aan de conferentie verbonden blijft, is het natuurlijk hartstikke spannend om Rotterdam Beats nu onafhankelijk te organiseren. We zullen in ieder geval net als vorige jaren een keiharde line-up neerzetten.’
Kaarten voor de conferentie, het nachtprogramma en/of alleen het optreden van Future vind je hier.

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Tof dat ze dat doen! Ik had nog niet eens gezien dat Buma eruit was gestapt. Waarom eigenlijk? Willen ze alleen maar witte muziek doen, of vonden ze het festival niet goed (bezocht) genoeg?

  Ik vond de vorige editie erg tof met een bizar indrukwekkende line-up (Black Milk, Oddisee, Kyle Hall, vind ze maar eens bij elkaar), dus ik ben benieuwd of dat ook zonder de Buma’s geldzakken van Douwe Dabbert dit jaar weer lukt.

 • Hee Inge,

  Goed om te horen dat je het vorig jaar tof vond! We gaan ervoor om dit jaar minstens datzelfde gevoel neer te zetten: vooruitstrevend en verrassend!

  Zoals je ook kan lezen blijft Buma wel betrokken als partner.
  Gelukkig hebben we naast Buma ook andere fondsen die ons supporten, zoals Rotterdam Festivals en Fonds Podium Kunsten waardoor we onze kwaliteit weten te waarborgen dit jaar!

  dus hoop je weer te zien in November!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

  • Kunst en Cultuur

  Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

 • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

  • Kunst en Cultuur

  Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

 • De Boijmans-tentoonstelling in het Rijksmuseum is een bliksemafleider voor wat er speelt in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn maar liefst negentig werken te zien uit de Boijmans-collectie. Lindy Kuit nam een kijkje: “In het licht van de verbouwingsperikelen is de tentoonstelling in het Rijksmuseum bijna profetisch.”

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam