Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het aantal incidenten in het openbaar vervoer is sinds de invoering van de ov-chipkaart in 2009 flink gedaald. Ook Rotterdam plukt daar de vruchten van, weet dagblad Trouw vandaag te melden op basis van eigen onderzoek. “Dat komt vooral doordat er minder zwartrijders zijn. De meeste agressie komt van niet-betalende passagiers die betrapt worden.” Bovendien nam in Rotterdam het aantal zwartrijders af van 13,1% in 2009 naar 1,6% in 2013.
Nu is op de ov-chipkaart altijd veel kritiek (geweest), zoals de privacy-aspecten, hoge instapdrempel voor toeristen, onzekerheid bij ouderen en kosten bij ontbrekend uitcheckgedrag. Vers Beton vraagt zich daarom af: wat weegt zwaarder, de voor- of de nadelen? We horen graag je mening!

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina