Ga naar de inhoud

Wethouder Visser: 'Cultuursector moet intensiever gaan samenwerken'

Nee, bezuinigen op de culturele sector, dat doet het Rotterdamse stadsbestuur de komende jaren niet meer. Maar méér geld uittrekken, dat zit er ook niet in, zegt verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser in De Telegraaf. Dat extra geld verschijnt namelijk automagisch als instellingen intensiever gaan samenwerken. Fuseren hoeft niet, maar:

je kunt wel op allerlei terreinen, zoals inkoop, beveiliging, personeel, intensief met elkaar aan de slag.

Visser doet zijn uitspraken in reactie op een rapport van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) over de culturele sector. Daarin meldt de raad dat culturele instellingen geen grammetje vet meer op de botten hebben. Wil de sector floreren, meldt de RRKC, dan is er hulp nodig vanuit Coolsingel 40, zoals voor het vinden van huisvesting en lobby naar de landelijke overheid.

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Het is zuur, vind ik, dat Rotterdam wel plannen heeft voor een groot depot in het Museumpark. Dit gebied wordt opnieuw en voor de zoveelste keer op rij, een bouwput, en zou toch, indien noodzakelijk, ook elders in de stad gesitueerd kunnen worden? Kan iemand mij dit uitleggen?
  Ik snap van alles over toeristen die inkomsten genereren, maar een florerend cultureel klimaat doet dit toch ook?

 • Iets aan de foto in de Telegraaf zegt mij dat de huidige functie van über-gestylde mooiboy Adriaan Visser slechts een opstapje is naar een baan als bankdirecteur, ofzo.

 • Als je echt iets wil met poppodium (of een ander creatief en cultureel plan), zou je je niet te afhankelijk moeten willen opstellen van de Gemeente.
  Een goed idee moet je doen. Geloof in het idee, checken op haalbaarheid en een goeie plek zijn de basis. Verzamel mensen om je heen die passie hebben en lef. Creativiteit is er genoeg om het plan te kleuren. Mouwen opstropen! We zijn tenslotte Rotterdammers.
  Kansen zien en kansen pakken. Er is toch die uitspraak: Niet Lullen Maar Poetsen. Sommige dingen moet je gewoon DOEN. Geld is er genoeg, je moet het maken en vinden. Met elkaar.
  Gemeente zou niet de intentie moeten hebben om zo’n vraag als een poppodium te willen uitschrijven. Dat is ouderwets. Uitdagen en toejuichen is naar mijn idee de betere insteek. De Gemeente moet luisteren, faciliteren en meebewegen. Bureaucratie is uit! Meer open denken en meer de grens opzoeken van het huidige systeem waarin regels en wetgeving niet meer van deze tijd zijn.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures