Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Nee, bezuinigen op de culturele sector, dat doet het Rotterdamse stadsbestuur de komende jaren niet meer. Maar méér geld uittrekken, dat zit er ook niet in, zegt verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser in De Telegraaf. Dat extra geld verschijnt namelijk automagisch als instellingen intensiever gaan samenwerken. Fuseren hoeft niet, maar:

je kunt wel op allerlei terreinen, zoals inkoop, beveiliging, personeel, intensief met elkaar aan de slag.

Visser doet zijn uitspraken in reactie op een rapport van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) over de culturele sector. Daarin meldt de raad dat culturele instellingen geen grammetje vet meer op de botten hebben. Wil de sector floreren, meldt de RRKC, dan is er hulp nodig vanuit Coolsingel 40, zoals voor het vinden van huisvesting en lobby naar de landelijke overheid.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina