Ga naar de inhoud

Hoe effectief is het werkloosheidsbeleid in proeftuin Rotterdam?

Onze collega’s van De Correspondent komen vandaag met een uitgebreid en kritisch artikel over het Rotterdamse bijstandsbeleid. Bijzonder verhelderend is de getalsmatige analyse van de fraudebestrijding. Van de 11 miljard fraude met overheidsgelden, valt 153 miljoen toe te schrijven aan sociale zekerheidsfraude. Dat is zo’n 1,4 procent en kan ook fraude met AOW uitkeringen of andere uitkeringen dan de bijstand betreffen.
Het werkloosheidsbeleid in Rotterdam is sterk gefocust op het bestrijden van bijstandsfraude. Het zou interessant zijn te onderzoeken hoe effectief de bestrijding van fraude eigenlijk is. Hoeveel geld kost de bestrijding, hoeveel fraude scheelt dat en hoe significant zijn de inspanningen in het licht van de totale fraude?
Als we nu toch proeftuin van Nederland zijn, laten we dan ook leren van onze experimenten.
 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures