Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Onze collega’s van De Correspondent komen vandaag met een uitgebreid en kritisch artikel over het Rotterdamse bijstandsbeleid. Bijzonder verhelderend is de getalsmatige analyse van de fraudebestrijding. Van de 11 miljard fraude met overheidsgelden, valt 153 miljoen toe te schrijven aan sociale zekerheidsfraude. Dat is zo’n 1,4 procent en kan ook fraude met AOW uitkeringen of andere uitkeringen dan de bijstand betreffen.
Het werkloosheidsbeleid in Rotterdam is sterk gefocust op het bestrijden van bijstandsfraude. Het zou interessant zijn te onderzoeken hoe effectief de bestrijding van fraude eigenlijk is. Hoeveel geld kost de bestrijding, hoeveel fraude scheelt dat en hoe significant zijn de inspanningen in het licht van de totale fraude?
Als we nu toch proeftuin van Nederland zijn, laten we dan ook leren van onze experimenten.
 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Melissa

Melissa van Amerongen

Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton onder andere bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Profiel-pagina