Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Nog gespreksstof nodig voor de vrijmibo? Stuurvrouw Lucette Mascini adviseert Leefbaar een einde te maken aan het geruzie. Het gedonder om een uitgelekte mail en een opgestapte fractievoorzitter.

De Beste Stuurlui
De Beste Stuurlui

Het blijft maar rommelen bij Leefbaar Rotterdam. Deze week belandde er een printje van een uitgelekte e-mail in de brievenbus. De mail maakte deel uit van een interne discussie die leidde tot het terugtreden van fractievoorzitter Luuk Wilson.
Het bericht bleek een verlate, boze reactie van Leefbaar-raadslid Reinier de Jong op het interview met diens collega, campagneleider Ronald Buijt, in het AD van anderhalve maand geleden. Die uitte daarin harde kritiek op het feit dat wethouder Schneider op zijn huidige positie is gekomen door in het geheim een deal te sluiten met de oppositie. Hij had daarvoor de steun van vier fractieleden die wel van de coup op de hoogte waren. De overige tien zaten er bij en keken er naar. De beoogde wethouder, Ingeborg Hoogveld, kreeg de post daardoor niet en is nu gemeenteraadslid.

Mail vol verwijten

De gelekte e-mail bleek origineel te zijn en stond vol verwijten aan allerlei mensen in de fractie van de gemeenteraad die ik nu niet bij naam ga noemen. Die staan namelijk al in de e-mail waarvan we een fotootje hebben bijgevoegd op de website van Dichtbij Rotterdam en waarover ik eerder al wat schreef in De Telegraaf.
Natuurlijk is mij gevraagd door enkele leden van Leefbaar Rotterdam die wisten dat ik de mail had die niet te publiceren. De publicatie daarvan zou meer kwaad dan goed doen, enzovoort. Maar ja, daar is het nu te laat voor. Dan moet je maar zorgen dat ik die mail niet krijg.
Die mail was immers al op 31 augustus verstuurd, en ik kreeg hem pas drie dagen later. De – inmiddels afgetreden – fractieleider heeft dus dagenlang de tijd gehad om ervoor te zorgen dat die mail binnenskamers bleef en heeft het gewoon laten escaleren. Daarbij: als een e-mail aan veertien fractieleden wordt verstuurd, weet de zender ervan natuurlijk dat er altijd wel fractieleden of mensen daaromheen zijn die zo’n bericht laten uitlekken. Als je wilt dat zoiets geheim blijft, stuur je geen mail rond aan de fractie waarin je eens even lekker je woede gaat koelen.

Geruzie zat te worden

Daarbij begin ik het geruzie ook zat te worden. Hou er eens mee op Leefbaar, en los eens een keer op wat je nou eigenlijk dwars zit en val anderen er niet voortdurend mee lastig. Ik heb tot de kandidaatstellingsperiode die eind vorig jaar begon altijd een koene fractie gezien waarvan de leden heel goed met elkaar samenwerkten. Daarna is de klad erin gekomen.
Wat de oorzaak van dit eindeloze gedonder ook is: zorg dat je die opspoort, vind een medicijn en slik dat. Slik dat tot het over is.
Ook al is de pil die je moet slikken wellicht bitter.
 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Lucette Mascini

Lucette Mascini

Lucette Mascini studeerde van alles en nog wat in overal en nergens. En schrijft over politiek en economie in Rotterdam. En houdt van jazz en kunst en literatuur en andere dingen die er te doen zijn. En daar schrijft ze dan soms ook over.

Profiel-pagina