Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: de Witte Aap. Het gemoedelijke café, ooit tot beste kroeg van de planeet uitgeroepen, werd preventief gesloten na een steekpartij. En even zo snel weer geopend.
De Witte Aap veranderde afgelopen week even in King Kong – brullend van ongenoegen tegen al dat onrecht door de autoriteiten. Na een steekincident waarbij een 33-jarige Capellenaar gewond raakte op het terras, moest de kroeg op last van de gemeente de deuren sluiten. Zolang het politieonderzoek liep, mocht het café niet open. Twee weken zou dat onderzoek gaan duren, minstens. Dat zou de doodsteek zijn voor zijn kroeg, meende uitbater Marco Buitendijk.
Stadslog Bogue kwam in actie, knalde een pagina met de prozaïsche titel ‘Gooi de Aap zsm weer open’ op Facebook, die razendsnel ruim 3900 omhoog gestoken duimpjes verzamelde. Of dat er werkelijk toe geleid heeft dat de gemeente besloot de sluiting ongedaan te maken, is maar de vraag. Eerder zal het afgeronde onderzoek – de steekpartij had weinig tot niks met de kroeg of de bezoekers ervan te maken – van invloed zijn geweest op dat besluit.
Op Misset Horeca zei Buitendijk te hopen dat hij een voorbeeld wordt voor soortgelijke gevallen. “Laat ze bij een incident eens naar de historie van de zaak en de ondernemer kijken voordat ze de boel direct dichtgooien.”
Wat vind jij? Eens? Of is rücksichtslos dichtgooien altijd beter terwijl een onderzoek loopt?
Tekst: Margot Smolenaars

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina