Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: De Aap werd King Kong

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: de Witte Aap. Het gemoedelijke café, ooit tot beste kroeg van de planeet uitgeroepen, werd preventief gesloten na een steekpartij. En even zo snel weer geopend.
De Witte Aap veranderde afgelopen week even in King Kong – brullend van ongenoegen tegen al dat onrecht door de autoriteiten. Na een steekincident waarbij een 33-jarige Capellenaar gewond raakte op het terras, moest de kroeg op last van de gemeente de deuren sluiten. Zolang het politieonderzoek liep, mocht het café niet open. Twee weken zou dat onderzoek gaan duren, minstens. Dat zou de doodsteek zijn voor zijn kroeg, meende uitbater Marco Buitendijk.
Stadslog Bogue kwam in actie, knalde een pagina met de prozaïsche titel ‘Gooi de Aap zsm weer open’ op Facebook, die razendsnel ruim 3900 omhoog gestoken duimpjes verzamelde. Of dat er werkelijk toe geleid heeft dat de gemeente besloot de sluiting ongedaan te maken, is maar de vraag. Eerder zal het afgeronde onderzoek – de steekpartij had weinig tot niks met de kroeg of de bezoekers ervan te maken – van invloed zijn geweest op dat besluit.
Op Misset Horeca zei Buitendijk te hopen dat hij een voorbeeld wordt voor soortgelijke gevallen. “Laat ze bij een incident eens naar de historie van de zaak en de ondernemer kijken voordat ze de boel direct dichtgooien.”
Wat vind jij? Eens? Of is rücksichtslos dichtgooien altijd beter terwijl een onderzoek loopt?
Tekst: Margot Smolenaars

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures