Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Kan ik hier mijn terras parkeren?

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: overtollige parkeerplaatsen maken plaats voor terrassen.
Ook parkeergarages hebben last van leegstand. Waar de parkeerdruk in de stad voor de crisis nog heel hoog was, kampen de meeste steden nu met grote parkeeroverschotten. Oorzaken zijn onder meer de afname van winkelpubliek en kantorenleegstand. Ook Rotterdam, waar de afgelopen jaren met de Kruispleingarage, de Museumparkgarage en de Markthal nog enorme hoeveelheden parkeerplaatsen bijgebouwd zijn, ontspringt de dans niet.
Als oplossing wordt door kenners gepleit voor meer dubbelgebruik van parkeerplaatsen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam daar een wel heel creatieve invulling aan geeft: horecaondernemers kunnen een vergunning aanvragen om aangrenzende parkeerplaatsen te gebruiken als terras. Twee vliegen in één klap: er is een parkeerplaats minder, en een levendig stuk straat meer. Voorlopig duurt de proef loopt tot 20 oktober, maar hopelijk blijkt het een succes en kunnen horecaondernemers ook na die tijd met hun parkeerplaatsen aan de haal gaan.
En voor wie spontaan zelf zin krijgt een parkeerplaats om te toveren tot park/terras/lounge/: op 19 september kun je tijdens Parking Day ook zonder vergunning een parkeerplaats toe-eigenen.
Tekst: Sereh Mandias

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures