Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: overtollige parkeerplaatsen maken plaats voor terrassen.
Ook parkeergarages hebben last van leegstand. Waar de parkeerdruk in de stad voor de crisis nog heel hoog was, kampen de meeste steden nu met grote parkeeroverschotten. Oorzaken zijn onder meer de afname van winkelpubliek en kantorenleegstand. Ook Rotterdam, waar de afgelopen jaren met de Kruispleingarage, de Museumparkgarage en de Markthal nog enorme hoeveelheden parkeerplaatsen bijgebouwd zijn, ontspringt de dans niet.
Als oplossing wordt door kenners gepleit voor meer dubbelgebruik van parkeerplaatsen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam daar een wel heel creatieve invulling aan geeft: horecaondernemers kunnen een vergunning aanvragen om aangrenzende parkeerplaatsen te gebruiken als terras. Twee vliegen in één klap: er is een parkeerplaats minder, en een levendig stuk straat meer. Voorlopig duurt de proef loopt tot 20 oktober, maar hopelijk blijkt het een succes en kunnen horecaondernemers ook na die tijd met hun parkeerplaatsen aan de haal gaan.
En voor wie spontaan zelf zin krijgt een parkeerplaats om te toveren tot park/terras/lounge/: op 19 september kun je tijdens Parking Day ook zonder vergunning een parkeerplaats toe-eigenen.
Tekst: Sereh Mandias

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes

Anniek Tijmes (1985) is illustrator. Ze analyseert gebeurtenissen in de maatschappij en onderzoekt de openbare ruimte. Met zwarte inkt tekent zij hiervan een grafisch, conceptueel beeld.

Profiel-pagina