Ga naar de inhoud

NieuwsBeeld: Kan ik hier mijn terras parkeren?

Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: overtollige parkeerplaatsen maken plaats voor terrassen.
Ook parkeergarages hebben last van leegstand. Waar de parkeerdruk in de stad voor de crisis nog heel hoog was, kampen de meeste steden nu met grote parkeeroverschotten. Oorzaken zijn onder meer de afname van winkelpubliek en kantorenleegstand. Ook Rotterdam, waar de afgelopen jaren met de Kruispleingarage, de Museumparkgarage en de Markthal nog enorme hoeveelheden parkeerplaatsen bijgebouwd zijn, ontspringt de dans niet.
Als oplossing wordt door kenners gepleit voor meer dubbelgebruik van parkeerplaatsen. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam daar een wel heel creatieve invulling aan geeft: horecaondernemers kunnen een vergunning aanvragen om aangrenzende parkeerplaatsen te gebruiken als terras. Twee vliegen in één klap: er is een parkeerplaats minder, en een levendig stuk straat meer. Voorlopig duurt de proef loopt tot 20 oktober, maar hopelijk blijkt het een succes en kunnen horecaondernemers ook na die tijd met hun parkeerplaatsen aan de haal gaan.
En voor wie spontaan zelf zin krijgt een parkeerplaats om te toveren tot park/terras/lounge/: op 19 september kun je tijdens Parking Day ook zonder vergunning een parkeerplaats toe-eigenen.
Tekst: Sereh Mandias

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • NieuwsBeeld: De Hef

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. In deze laatste aflevering krijgt de Hef een grondige opknapbeurt.

 • NieuwsBeeld: Rotterdam heeft genoeg aan Rotterdam, Amsterdam

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: Rotterdamse trots naar aanleiding van een Amsterdamse column. Of toch ook weer niet.

 • NieuwsBeeld: Een boom voor alle dichters

  • Nieuwsbeeld

  Iedere week illustreert Anniek Tijmes het Rotterdamse nieuws. Deze week: een plataan aan de Westersingel is voortaan ‘het Graf van de Onbekende Dichter’, een monument.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures