Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanochtend zijn de drie genomineerden voor Politicus van het Jaar 2014 bekend gemaakt: Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam), Nourdin el Ouali (Nida) of Hugo de Jonge (CDA) gaat Maarten Struijvenberg opvolgen. Een jury die bestaat uit Job Halkes, (Metro), Mark Hoogstad (AD Rotterdams Dagblad), Justus Cooiman (RTV Rijnmond) en John Bijl van het Periklesinstituut heeft hiertoe besloten.
Enigszins vreemd, vinden wij, is dat Leo de Kleijn niet is genomineerd. De SP’er maakte met zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart niet alleen een reuzensprong van 2 naar 5 zetels, hij was ook nog eens de architect van hét politieke moment van 2014, door de voltallige oppositie te verenigen achter Ronald Schneider, waardoor die zijn wethouderscoup kon plegen.
Maar sois, De Kleijn werd in 2009 al eens Politicus van het Jaar en misschien moeten we de verkiezing zien als een soort Louis Davidsring die je maar eenmaal in je leven kan winnen. Bovendien kunnen jullie zelf op je favoriete politicus stemmen. De jury mag die stemming overigens negeren, maar dat terzijde.
Goed, stemmen dus hier. De Politicus van het Jaar wordt op 30 september bekendgemaakt tijdens DRAAD, de politieke talkshow in debatcentrum Arminius.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina