Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

PVV-senator Ronald Sørensen (67) stopt volgend jaar met zijn werkzaamheden als lid voor de Eerste Kamer. Hij wil dan voorzitter worden van Leefbaar Rotterdam en deze partij, die hij zelf in 2002 oprichtte, samenvoegen met de PVV. Inge Janse en Lucette Mascini interviewden hem.

Ronald Sörensen

Dat zegt Sørensen in een interview met Vers Beton, dat hier voor €0,28 te koop is in Blendle. In het interview gaat Sørensen in op zijn jeugd, de oorsprong van zijn hartgrondige hekel aan de PvdA, de oprichting van Leefbaar Rotterdam en de toekomst van die partij.

Lijmpoging

In het interview vertelt Sørensen dat in 2005 al een poging is gedaan om de toen nog in oprichting zijnde PVV en Leefbaar Rotterdam met elkaar te verbinden, maar dat gesprekken tussen Geert Wilders en Joost Eerdmans en Marco Pastors toen uitliepen op ruzie. In eerste instantie ging Sørensen in zee met Eerdmans en Pastors, maar toen hun partij EenNL nul zetels behaalde, ging hij voor de PVV de Eerste Kamer in. “Daarover kreeg ik toen wel heibel met Marco”, zegt hij in het interview.
Sørensen gaat ervan uit dat zijn huidige periode in de Eerste Kamer zijn laatste is. Daarna zal hij graag voorzitter worden van Leefbaar Rotterdam om vanuit die rol een nieuwe lijmpoging te doen tussen die partij en de PVV.

Fortuyns gedachtegoed

Verder pleit Sørensen er in het interview met Vers Beton voor om op te houden met Leefbaars jaarlijkse herdenking van de moord op Pim Fortuyn. ‘Er komen steeds minder mensen, het wordt geforceerd. Laten we Fortuyn herdenken door zijn gedachtegoed in leven te houden’, aldus de oprichter van Leefbaar Rotterdam.
Vers Beton vraagt zijn lezers een kleine bijdrage voor dit 12.000 woorden tellende interview. Voor €0,28 kan je het hier in Blendle kopen. Een spotprijs menen wij, voor waarschijnlijk het meest uitgebreide verhaal dat je ooit over één van Rotterdams meest invloedrijke politici sinds de eeuwwisseling gaat lezen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
Lucette Mascini

Lucette Mascini

Lucette Mascini studeerde van alles en nog wat in overal en nergens. En schrijft over politiek en economie in Rotterdam. En houdt van jazz en kunst en literatuur en andere dingen die er te doen zijn. En daar schrijft ze dan soms ook over.

Profiel-pagina