Ga naar de inhoud

Vers Beton publiceert spraakmakend interview met Ronald Sørensen via Blendle

Aanstaande woensdag publiceert Vers Beton een uitgebreid interview met de oprichter van Leefbaar Rotterdam en huidig PVV-senator Ronald Sørensen. Hierin doet hij een aantal opvallende uitspraken, ondermeer over de oorsprong van zijn hartgrondige hekel aan de PvdA en over zijn toekomstplannen met Leefbaar Rotterdam.
De reden dat we dit nu al aankondigen is echter een andere. Vers Beton gaat het interview namelijk in eerste instantie aanbieden via Blendle. Met andere woorden: u gaat ervoor moeten betalen. Daarmee is Vers Beton het eerste Rotterdamse medium dat in Blendle publiceert. In deze questionnaire legt hoofdredacteur Eeva Liukku het hoe en waarom van deze stap uit.
vb-medium
Waarom biedt Vers Beton het interview via Blendle aan en niet zoals gewoonlijk gratis via de site?
Wij krijgen geen subsidie en zoals onze vaste lezers weten, word je op onze site ook niet bepaald doodgegooid met advertenties, behalve één advertentie in de zijbalk. Dat betekent dat onze artikelen en beeld nog altijd door onbetaalde vrijwilligers worden gemaakt. We zijn ons ervan bewust dat dit op de lange termijn geen duurzaam bedrijfsmodel is. Daarom zijn we op zoek naar manieren om geld te verdienen, om in ieder geval de basiskosten te kunnen dekken. Onze bezoekers om een kleine bijdrage voor onze beste artikelen vragen past binnen die strategie.
Is dit verhaal dan zo goed dat het Vers Beton-publiek ervoor moet willen betalen?
In alle eerlijkheid: ja. Twee van onze beste schrijvers – Inge Janse en Lucette Mascini – hebben Ronald Sörensen ruim drie uur lang geïnterviewd en hebben hem het hemd van het lijf gevraagd. Sørensen is één van de belangrijkste politieke figuren in Rotterdam van de afgelopen tien jaar en in het interview vertelt hij over zijn vader, die fout was in de oorlog, over de oorsprong van zijn diepe hekel aan de PvdA en over zijn toekomstplannen met Leefbaar Rotterdam.
Op basis van dit gesprek hebben zij een longread geproduceerd van 12.000 woorden, dat niettemin leest als een trein. Het is dus eerder een klein boek dan een artikel. Met gerust hart kunnen we stellen: als je iets wilt begrijpen van de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in Rotterdam sinds 2001, dan moet je dit artikel lezen.
In onze ogen is dit artikel het dus absoluut waard om er geld voor te betalen. Bovendien vragen we slechts €0,28 voor het interview, dus we kunnen ons nauwelijks voorstellen dat de prijs voor onze lezers een onoverkomelijk probleem vormt.
Hoe kunnen de lezers van Vers Beton voor het interview betalen?
Wij maken gebruik van de diensten van TPO Magazine, een website die ervoor zorgt dat ons verhaal ondermeer in Blendle gepubliceerd wordt. Blendle is een online kiosk waar artikelen uit kranten en tijdschriften per stuk aangekocht en gedeeld kunnen worden. Ook TPO Magazine verschijnt in Blendle en omdat het interview met Ronald Sørensen via TPO Magazine gepubliceerd zal worden, verschijnt het dus ook in Blendle.
Via onze website en social media zullen we komende woensdag de link naar het interview verspreiden. Wie al een account heeft bij Blendle krijgt het interview dan voor €0,28 te lezen. Wie nog geen account bij Blendle heeft, krijgt een scherm te zien met de vraag om een account aan te maken. Als je dit doet, dan krijg je direct €2,50 gratis tegoed en lees je ons verhaal dus eigenlijk alsnog voor niks. Blendle heeft trouwens een ‘geen goed, geld terug’-knop, mocht je het verhaal toch je kwartje niet waard vinden.
Overigens, het interview zal ook gepubliceerd worden via de kiosken eLinea en MyJour, voor wie daar een account heeft. Ook die links zullen we komende woensdag verspreiden.
Betekent dit dat Vers Beton voortaan alleen nog maar toegankelijk is voor een betalend publiek?
Nee, dat zeker niet. Als dit bevalt, zullen we wel vaker experimenteren met het vragen van een kleine bijdrage voor onze beste verhalen en producties, maar de meeste artikelen zijn gratis en zullen dat blijven. Daarnaast zullen we ook het interview met Ronald Sørensen over een paar weken gewoon gratis op onze site zetten, zodat ook mensen die er nu geen €0,28 voor over hebben het dan kunnen lezen.
Verder nog wetenswaardigheden?
Nou, ook erg leuk is dat we hiermee het eerste Rotterdamse medium zijn dat in Blendle publiceert. Ook wat dat betreft loopt Vers Beton dus op de troepen vooruit!

Al 25 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures