Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

5 september, 18 uur in de Schouw: Vers Betonborrel voor lezers en redacteuren. De borrel is dé uitgelezen mogelijkheid om redacteuren en plein public je ongezouten mening te geven. Lof toezwaaien, kritiek uiten, roddelen of een scoop influisteren: we staan overal voor open.

Borrel
Borrel

Sereh Mandias, welbekend van DJ-collectief Spectacular Spectacular en als Vers Beton sectieredacteur Architectuur, zal op deze avond muziek draaien. Niet zo’n zin om te dansen, maar verlegen om goede discussieonderwerpen voor bij de borrel? Geen nood, we geven graag een overzicht waar Vers Beton het in augustus over had.
Dirk Sijmons zou tranen in zijn ogen krijgen als de scheepsbouw naar Rotterdam terugkeert. Chris Luth interviewde hem over zijn toekomstvisie voor regio Rotterdam. Sara Wiersma kreeg de tongen los met haar ode aan de tweedehands speculaasjes op Rotterdam Centraal, Vincent Cardinaal schreef over zijn zwerftochten door de stad, van duiven op het Marconiplein tot wandelen op het strand in Hoek van Holland. In de serie ‘Je zweet toch’, een ietwat lichtvoetige maar wel doordachte reeks over de zomer in Rotterdam, zocht Rosanne Dubbeld de leukste stranden uit, stelde Anne de Haij het Cultuurpaspoort voor grote mensen samen en selecteerde de redactie onder de bezielende leiding van Tara Lewis de heetste plekjes van Rotterdam: zeven plekken om te vozen – perfect borrelmateriaal overigens. Groen Rotterdam uit een grijs verleden kreeg een nieuwe lading door het artikel van Vers Beton gasthistorici Jacques Börger en Anne Jongstra. En Karin Koolen scheen licht op de daklozenopvang van Leger des Heils in alweer haar derde artikel over de Rotterdamse nachten.
Bij de reflectie van augustus kunnen we de begindagen van september niet ongemoeid laten. Tim de Bruijn legt ons deze week uit wat een rooilijn is en voelt architectenbureau Klundert en de Gemeente Rotterdam aan de tand over de inrichting van het Laurenskwartier. Margot Smolenaars onderzoekt de Rotterdamse basisscholen in oprichting en interviewde onder meer Wieneke Gunnenweg, een van de initiatiefnemers van de Vrijeschool West.
Tot vrijdag.

De Schouw

Je vindt De Schouw aan de Witte de Withstraat, nummer 80. De Schouw is van oudsher het journalisten- én kunstenaarscafé van Rotterdam. Lieve mensen achter en aan de bar, aangevoerd door de enige echte Tineke Speksnijder. De Schouw is belangwekkend Rotterdams erfgoed. Vers Beton schreef al vaker over de kroeg.
Voor de goede orde: Vers Beton betaalt niet je drankjes, maar ontvangt je wel met open armen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

de redactie

de redactie

De redactie van Vers Beton.

Profiel-pagina