Ga naar de inhoud

We mogen weer: Vers Betonborrel in De Schouw

5 september, 18 uur in de Schouw: Vers Betonborrel voor lezers en redacteuren. De borrel is dé uitgelezen mogelijkheid om redacteuren en plein public je ongezouten mening te geven. Lof toezwaaien, kritiek uiten, roddelen of een scoop influisteren: we staan overal voor open.

Borrel
Borrel

Sereh Mandias, welbekend van DJ-collectief Spectacular Spectacular en als Vers Beton sectieredacteur Architectuur, zal op deze avond muziek draaien. Niet zo’n zin om te dansen, maar verlegen om goede discussieonderwerpen voor bij de borrel? Geen nood, we geven graag een overzicht waar Vers Beton het in augustus over had.
Dirk Sijmons zou tranen in zijn ogen krijgen als de scheepsbouw naar Rotterdam terugkeert. Chris Luth interviewde hem over zijn toekomstvisie voor regio Rotterdam. Sara Wiersma kreeg de tongen los met haar ode aan de tweedehands speculaasjes op Rotterdam Centraal, Vincent Cardinaal schreef over zijn zwerftochten door de stad, van duiven op het Marconiplein tot wandelen op het strand in Hoek van Holland. In de serie ‘Je zweet toch’, een ietwat lichtvoetige maar wel doordachte reeks over de zomer in Rotterdam, zocht Rosanne Dubbeld de leukste stranden uit, stelde Anne de Haij het Cultuurpaspoort voor grote mensen samen en selecteerde de redactie onder de bezielende leiding van Tara Lewis de heetste plekjes van Rotterdam: zeven plekken om te vozen – perfect borrelmateriaal overigens. Groen Rotterdam uit een grijs verleden kreeg een nieuwe lading door het artikel van Vers Beton gasthistorici Jacques Börger en Anne Jongstra. En Karin Koolen scheen licht op de daklozenopvang van Leger des Heils in alweer haar derde artikel over de Rotterdamse nachten.
Bij de reflectie van augustus kunnen we de begindagen van september niet ongemoeid laten. Tim de Bruijn legt ons deze week uit wat een rooilijn is en voelt architectenbureau Klundert en de Gemeente Rotterdam aan de tand over de inrichting van het Laurenskwartier. Margot Smolenaars onderzoekt de Rotterdamse basisscholen in oprichting en interviewde onder meer Wieneke Gunnenweg, een van de initiatiefnemers van de Vrijeschool West.
Tot vrijdag.

De Schouw

Je vindt De Schouw aan de Witte de Withstraat, nummer 80. De Schouw is van oudsher het journalisten- én kunstenaarscafé van Rotterdam. Lieve mensen achter en aan de bar, aangevoerd door de enige echte Tineke Speksnijder. De Schouw is belangwekkend Rotterdams erfgoed. Vers Beton schreef al vaker over de kroeg.
Voor de goede orde: Vers Beton betaalt niet je drankjes, maar ontvangt je wel met open armen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures