Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ze zouden een eregalerij moeten plaatsen op ons nieuwe Centraal Station, zo vaak valt het in de prijzen. Wij gaan jullie dan ook niet langer van iedere sectorclub met jurydrang op de hoogte houden, maar geven zo eens in de paar maanden een overzichtje van welke prijzen ons Kapsalonbakkie nu weer in de wacht heeft gesleept.
Zo kreeg het station een kleine week geleden de Daylight Award 2014. De prijs werd uitgereikt door de Stichting Living Daylights, die – wij wisten ook niet dat het nodig was – daglicht promoot. Uit het juryrapport: ‘Het daglicht vergezelt de reiziger bij al zijn bewegingen en is letterlijk leidraad; naar binnen, naar buiten en door het gebouw heen.”
Daarnaast kreeg Rotterdam CS de al even sexy Nationale Staalprijs 2014 toegekend. Da’s een prijs voor (gedeeltelijk) stalen gebouwen. Op de website staat uitgebreid vermeld dat de Staalprijs 2014 mede mogelijk is gemaakt door Prorail, waar je zelf je conclusies bij mag verzinnen, want wij gaan gegeven paarden niet te diep in de bek kijken.
Tenslotte staat ons stationnetje nog in de top-11 van ’s werelds gaafste treinstations. Volgens niemand minder dan CNN. Rotterdam CS is volgens de Amerikanen het op twee na mooiste station ter wereld, op dat van Melbourne (Australië) en Uelzen (Duitsland) na.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina