Ga naar de inhoud

Centraal Station weer driemaal in de prijzen

Ze zouden een eregalerij moeten plaatsen op ons nieuwe Centraal Station, zo vaak valt het in de prijzen. Wij gaan jullie dan ook niet langer van iedere sectorclub met jurydrang op de hoogte houden, maar geven zo eens in de paar maanden een overzichtje van welke prijzen ons Kapsalonbakkie nu weer in de wacht heeft gesleept.
Zo kreeg het station een kleine week geleden de Daylight Award 2014. De prijs werd uitgereikt door de Stichting Living Daylights, die – wij wisten ook niet dat het nodig was – daglicht promoot. Uit het juryrapport: ‘Het daglicht vergezelt de reiziger bij al zijn bewegingen en is letterlijk leidraad; naar binnen, naar buiten en door het gebouw heen.”
Daarnaast kreeg Rotterdam CS de al even sexy Nationale Staalprijs 2014 toegekend. Da’s een prijs voor (gedeeltelijk) stalen gebouwen. Op de website staat uitgebreid vermeld dat de Staalprijs 2014 mede mogelijk is gemaakt door Prorail, waar je zelf je conclusies bij mag verzinnen, want wij gaan gegeven paarden niet te diep in de bek kijken.
Tenslotte staat ons stationnetje nog in de top-11 van ’s werelds gaafste treinstations. Volgens niemand minder dan CNN. Rotterdam CS is volgens de Amerikanen het op twee na mooiste station ter wereld, op dat van Melbourne (Australië) en Uelzen (Duitsland) na.

Al 2 reacties — discussieer mee!

  • Is het voor alle journalisten nou echt zo moeilijk om een artikel te lezen? CNN heeft die lijst helemaal niet samengesteld en heeft Rotterdam dus helemaal tot niets benoemd.

    Kijk maar:

    Hamburg-based architectural data company, Emporis just released a list of 11 of the world’s most spectacular train stations.

    Dus ze noemen gewoon het lijstje van een of andere Duitser op.

    Dus de Markthal bejubelen mag niet, maar oh proletariers, de trein bejubelen dat mag wel natuurlijk

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam