Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: deli aub

Wekelijks schotelt De Beste Stuurlui prikkelende gespreksstof voor bij de vrijmibo voor. Stuurvrouwe Dore van Duivenbode windt zich op over het gebrek aan gezonde hap na middernacht.

De Beste Stuurlui
De Beste Stuurlui

De beste stuurlui wonen in New York. Van filmregisseur tot bedelaar, ze maken er ogenschijnlijk het beste van. Inclusief enthousiast gelul, zonder benepen affiches dat er Engels moet worden gesproken. Op één plek komen zij samen. In iedere wijk. De bedelaar zag ik er een appel kopen, de filmregisseur een zak cashewnoten.
De deli, vrij vertaald: nachtwinkel. Die hebben wij hier ook, denkt u nu. Die hebben wij hier niet, zeg ik u. Die willen wij hier wel. Deze DBS is een advies aan de uitbaters van de Rotterdamse avondwinkels waar ik vaak heb rondgedwaald op zoek naar iets voedzaams. Of aan de kapsalonketens waar nachtelijke honger te stillen is, maar de dag erna de aderen verstopt zitten. Plekken waar de stadsromantiek zich fraai manifesteert, alleen de koopwaar hart en vaat behoorlijk schaadt.
In een deli wordt eten verkocht. Net zoals in avondwinkels ingeblikte soep, frisdrank, alcohol, kauwgom, Autodrop en alles dat de kater tracht in te dammen. Tevens wordt er, zonder plek om te zitten, vers eten bereid, 24/7, want zo doen zij dat daar. Gebakken eieren, gegrilde kip, havermoutpap, veganistische wraps, vleesgerechten, salades, stante pede klaar gemaakt. En, hier schrok ik van, gewend als ik ben aan de Nederlandse standaard, het was allemaal lekker. Voor alle portemonnees en elk soort eter. Fastfood in optima forma.
In Rotterdam komen wij er wat betreft nachtassortiment bekaaid vanaf. Albert Heijn To Go is tot twaalf uur ‘s avonds open, de maaltijden zijn er niet vers, de Markthal gaat nog eerder dicht en heeft, volgens mijn laatste zoektocht, niet eenzelfde diversiteit in alledaagse afhaalgerechten.
Ongetwijfeld ben ik niet de enige die vaak tot ‘s avonds laat doorwerkt en waarbij deadlines voorrang hebben op het fornuis. Zodoende mijn tip voor wie een gat in de Rotterdamse markt wil dichten: begin een deli. Waar het ongezondste wordt verkocht, alsook het gezondste. Waar de standaard hoger ligt dan in de rest van de stad. Heus, een peulenschil.

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures