Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Na alle positiviteit de afgelopen dagen rond de opening van de Markthal, schreven Rotterdammers Zihni Özdil en Arjen van Veelen in NRC.next juist een fel anti-Markthalstuk. Of nou ja: een anti-juichen over de Marthal-stuk. Of beter nog: een anti-waar de Markthal symbool voor staat-stuk. Want ook de schrijvers vinden de Markthal wel gewoon mooi.
In het artikel (€) worden de grote woorden niet geschuwd. De Markthal is “een historische clusterfuck van gentrificatie, segregatie, en neoliberalisme; van nep-authenticiteit, braaf gepapegaaid door eerbiedige journalistiek.” Volgens Özdil en Van Veelen staat het gebouw namelijk symbool voor de armenhaat van de gemeente Rotterdam.
Via GeenStijl reageerde René van Leeuwen op het opiniestuk, ook al een Rotterdammer. Hij stelt dat er in de stad helemaal niet zo’n sprake is van armenhaat en ergert zich daarnaast aan Özdil en Van Veelens uitleg van wat authentiek zou zijn. En hij sleept de PvdA er in de voorlaatste zin nog even aan de haren bij, want het blijft natuurlijk wel GeenStijl.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina