Ga naar de inhoud

Leefbaar Rotterdam knoopt Zwarte Piet op

Okay, picture this: volwassen man gaat op een druilerige dinsdag de donkere avond in, om met tie wraps en duct tape kleine zwarte knuffelpietjes aan bruggen en lantaarnpalen vast te knevelen. Bij wijze van statement. Je denkt nu vast: ‘Daarna mocht hij zeker met een groepje mannen in witte jassen mee naar een kamertje zonder meubels, zodat hij een nachtje tot zichzelf kon komen.’
Maar nee, we hebben het hier over Anton Molenaar, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Ergens hoop je dat hij de Pietendiscussie politiek strategisch heeft willen inzetten, om zo de aandacht van de kleurloosheid van zijn partij in het college af te leiden. Of dat hij heeft gedacht dat een avondje frisse stadslucht zijn imploderende fractie wat zou lijmen. Maar waarschijnlijk is de treurige werkelijkheid dat Anton oprecht meent dat hij Rotterdam gisteravond beschermd heeft tegen de Nietsontziende Totalkrieg Tegen Onze Tradities.
Wat er aan de hand is? Het organisatiecomité van de Sinterklaasintocht in Rotterdam wil afwachten hoe de Raad van State gaat oordelen in deze discussie. That’s it. Maar die afwachtende houding ZINT. LEEFBAAR. NIET!!1!!1! Dood aan het afgewogen oordeel!
Dacht je trouwens dat het verder niet onbenulliger kon? Leefbaar roept Rotterdammers ook nog op om een pietfie te maken.

Al 9 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures