Ga naar de inhoud

Leefbaar Rotterdam knoopt Zwarte Piet op

Okay, picture this: volwassen man gaat op een druilerige dinsdag de donkere avond in, om met tie wraps en duct tape kleine zwarte knuffelpietjes aan bruggen en lantaarnpalen vast te knevelen. Bij wijze van statement. Je denkt nu vast: ‘Daarna mocht hij zeker met een groepje mannen in witte jassen mee naar een kamertje zonder meubels, zodat hij een nachtje tot zichzelf kon komen.’
Maar nee, we hebben het hier over Anton Molenaar, fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam. Ergens hoop je dat hij de Pietendiscussie politiek strategisch heeft willen inzetten, om zo de aandacht van de kleurloosheid van zijn partij in het college af te leiden. Of dat hij heeft gedacht dat een avondje frisse stadslucht zijn imploderende fractie wat zou lijmen. Maar waarschijnlijk is de treurige werkelijkheid dat Anton oprecht meent dat hij Rotterdam gisteravond beschermd heeft tegen de Nietsontziende Totalkrieg Tegen Onze Tradities.
Wat er aan de hand is? Het organisatiecomité van de Sinterklaasintocht in Rotterdam wil afwachten hoe de Raad van State gaat oordelen in deze discussie. That’s it. Maar die afwachtende houding ZINT. LEEFBAAR. NIET!!1!!1! Dood aan het afgewogen oordeel!
Dacht je trouwens dat het verder niet onbenulliger kon? Leefbaar roept Rotterdammers ook nog op om een pietfie te maken.

Al 9 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam