Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het AD weet te melden dat de verloederde Hofbogen in Rotterdam Noord worden opgeknapt. Woningcorporaties Vestia en Havensteder, ProRail en de gemeente Rotterdam zijn afspraken overeengekomen om het 1,9 km lange rijksmonument nieuw leven in te blazen nadat minister Blok eerder dit jaar geen toestemming wilde geven aan de corporaties om geld vrij te maken voor het project. De gemaakte afspraken houden als volgt in:

– ProRail maakt het dak van de Hofbogen vrij van spoorvoorzieningen (rails, grindbed en portalen van de bovenleiding).
– ProRail maakt het dak van de Hofbogen lekvrij, waarbij Hofbogen BV en de gemeente bijdragen aan de kosten.
– Hofbogen BV zal met een aanvullende EFRO-subsidie (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) een deel van de monumentale Hofbogen aanpakken.
De concrete invulling van deze subsidie moet worden opgesteld samen met o.a. Monumentenzorg. De subsidie wordt in ieder geval ingezet voor renovatie van het Bergwegstation aan het Eudokiaplein.
– Randvoorwaarde vanuit EFRO is dat alles voor 31 december 2015 moet zijn uitgevoerd.

“Wij zijn blij dat er een eind is gekomen aan de onduidelijkheid. Het gebouw is namelijk van grote waarde voor de stad en de omliggende wijken”, aldus communicatieadviseur van het projectbureau Hofbogen BV Nienke Honders. Vestia en Havensteder beheren de Hofbogen en hebben de Hofbogen in 2006 aangekocht met het doel om het verwaarloosde Hofpleinviaduct weer in oude glorie te herstellen en daarmee actief bij te dragen aan de kwaliteit van de publieke omgeving.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
[email protected]

Profiel-pagina