Ga naar de inhoud

Rechtse journalistiek vanuit de Heemraadstraat

Voor wie het had gemist, er is een nieuw media-initiatief in het land: Jalta. Het platform is opgericht door het weblog De Dagelijkse Standaard en wil beginnen met 5.000 betalende abonnees, die ieder €7,- per maand moeten gaan betalen. Een soort rechtse De Correspondent dus, met Joshua Livestro als hoofdredacteur en schrijvers als Annabel Nanninga, Bart Schut en Edin Mujagic.
Eén van de series die Jalta de komende tijd wil gaan maken is ‘De Bijstandsstraat’. Vanuit de Rotterdamse Heemraadstraat gaat Jeroen Langelaar op zoek naar oorzaken en gevolgen van een hoog percentage bijstandsgerechtigden in een wijk. In een eerste artikel zet hij een aantal feiten uiteen en geeft hij in een paar zinnen weer wat we qua toon en inhoud van deze serie kunnen verwachten. We lezen dat hij gaat “onderzoeken waarom de verzorgingsstaat faalt in wat feitelijk zijn kerntaak is: het verheffen van de allerzwaksten.” Maar ook: “de Marokkaanse jeugd van de Pupillenbuurt is vooral druk met voetballen op stoep, het jatten van fietsen en het slopen van een oude tv.”
Naar verluid heeft Jalta nog slechts 500 abonnees nodig om van start te kunnen gaan. Wij zijn benieuwd!

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures