Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Voor wie het had gemist, er is een nieuw media-initiatief in het land: Jalta. Het platform is opgericht door het weblog De Dagelijkse Standaard en wil beginnen met 5.000 betalende abonnees, die ieder €7,- per maand moeten gaan betalen. Een soort rechtse De Correspondent dus, met Joshua Livestro als hoofdredacteur en schrijvers als Annabel Nanninga, Bart Schut en Edin Mujagic.
Eén van de series die Jalta de komende tijd wil gaan maken is ‘De Bijstandsstraat’. Vanuit de Rotterdamse Heemraadstraat gaat Jeroen Langelaar op zoek naar oorzaken en gevolgen van een hoog percentage bijstandsgerechtigden in een wijk. In een eerste artikel zet hij een aantal feiten uiteen en geeft hij in een paar zinnen weer wat we qua toon en inhoud van deze serie kunnen verwachten. We lezen dat hij gaat “onderzoeken waarom de verzorgingsstaat faalt in wat feitelijk zijn kerntaak is: het verheffen van de allerzwaksten.” Maar ook: “de Marokkaanse jeugd van de Pupillenbuurt is vooral druk met voetballen op stoep, het jatten van fietsen en het slopen van een oude tv.”
Naar verluid heeft Jalta nog slechts 500 abonnees nodig om van start te kunnen gaan. Wij zijn benieuwd!

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina