Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In de Elsevier (€) van 4 oktober jl. aandacht voor een stagnerend huisvestingsproject voor studenten op de Dordtselaan in Rotterdam Zuid.
De Dordtselaan, die precies op de scheidslijn ligt tussen de ooit rivaliserende deelgemeenten Charlois en Feijenoord, vormde vanaf 2009 onderdeel van een ambitieus project van corporatie Woonstad Rotterdam en de gemeente om leegstand en verloedering tegen te gaan in de straat. Het Studentenkwartier Dordtselaan bood studenten gerenoveerde appartementen aan die in ruil voor een huurkorting sociale projecten en activiteiten in de wijk moesten uitvoeren om zo een impuls te geven aan de beruchte straat.
Inmiddels is het sociale aspect van het project stilgezet door geldgebrek en blijven er alleen groep studenten over die kamers huren bij Woonstad, als ze al komen en blijven hangen na hun studie. De leegstand dreigt terug te komen, aldus Elsevier. De Dordtselaan en Rotterdam Zuid in het algemeen is niet de meest gewilde plek onder studenten aangezien de meeste onderwijsinstellingen zich aan de Noordoever van de rivier bevinden en het er ontbreekt aan een studentenklimaat.
update 30-10-2014: Een uitgebreide reconstructie over waar het misging met het project Studentenkwartier Dordtselaan is terug te lezen in het artikel “Ambities te hoog, studenten te laks” uit Erasmus Magazine.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Alexandre-Furtado-Melville-Damage-Playground-PMS-Mathijs-Labadie-II-003

Alexandre Furtado Melville

Alexandre (1988) Furtado Melville is autodidact art director, fotograaf, schrijver, ontwerper, curator van Gemaal op Zuid en consultant bij Studio Narrative. Hij woont op Rotterdam Zuid en heeft nog nooit een prijs gewonnen.
[email protected]

Profiel-pagina