Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Samen met jou borrelt Vers Beton op vrijdag 3 oktober vanaf 18 uur in Cafe de Schouw. Om te horen hoe vaak jouw voornaam in Rotterdam voorkomt, om nieuwe redacteurs te ontmoeten en om het weekend te beginnen met een biertje bij Tineke.  Ons eigen DJ Tara O’Hara draait vanaf 20 uur haar platen. Je bent van harte welkom!

Borrel
Borrel

Waar we zoal over kunnen praten? De Markthal bijvoorbeeld

Wat betekent de Markthal voor Rotterdam? In aanloop naar de opening van dit prestigeproject interviewde Sereh Mandias de architect Winy Maas. Hij ziet nog veel meer ruimte voor grote projecten in Rotterdam. Wim Derksen, gequote door Alexadre Furtado heeft hier “te lang gewoond en deze stad te lang gevolgd om te denken dat een nieuw gebouw deze stad verandert… Een nieuw pand trekt geen nieuwe bedrijven aan.” Ook architectuurhistorica Michelle Provoost is sceptischer. Volgens haar moet Rotterdam eerst aan haar looproutes werken, anders verplaatst bedrijvigheid zich in plaats van duurzaam te ontwikkelen. Is Rotterdam echt een stad met te weinig schaakstukken, zoals Provoost stelt?

Of de Rotterdamse Gay Pride natuurlijk

Rondom de Rotterdamse Gay Pride ging Vers Beton op roze en besteedde aandacht aan dit thema. De Pride bestaat voor de incrowd, beargumenteerde gastredacteur Pascal Lansink.  Elsbeth Grievink vraagt zich af hoe we onze stad klaarstomen voor wat meer uitbundige excentriciteit. De beeldredactie bracht een ode aan Alexis (of heet hij Peppie?) in een schitterend beeld gemaakt door Tom Slegtenhorst en Karida maakte speciaal voor de Pride de strip “Zo trots als een pauw”.

En de start van het politieke en culturele seizoen

Het college is terug van reces en presenteerde onlangs haar plannen. Ties Joosten presenteerde het collegewerkprogramma voor ons in tien punten die hem opvielen. Onze columnist Peter van Heemst adviseert raadsleden die roeptoeteren over de sluiting van de Witte Aap de Horecanota nog eens te lezen. De directeur van de Rotterdamse Rekenkamer Paul Hofstra heeft begrotingstips voor de raad. En we hadden natuurlijk het uitgebreide interview met Ronald Sørensen dat we aanboden via Blendle.
Vanuit de kunstsector komt het advies aan de stad uit een andere hoek. Tijdens het Witte de Withfestival (tevens de opening van het cultureel seizoen) speecht niemand minder dan Rotterdammer en directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes. Zijn betoog, waarin hij wijst naar de kansen die liggen in verdere samenwerking met de haven en met het particulier mecenaat, publiceerde hij na afloop op Vers Beton. Rotterdams creatief talent wordt ook buiten de stad opgemerkt: Kim Hoefnagels en Fay van der Wall portretteren twee Rotterdamse designers die zijn genomineerd voor de Dutch Design Awards op 18 oktober.

Wil je ook eens meedoen?

Vers Beton bestaat dankzij de inzet van haar enthousiaste tekst èn beeldredactie. Wil je ook betrokken zijn bij Vers Beton, dan is deze Borrel een mooie kans om je vragen hierover te stellen. Tot in de Schouw!

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nienke Binnendijk

Nienke Binnendijk

Als zelfverklaard Rotterdammer houdt Nienke van de stad en van haar grootstedelijkheid. Voor Vers Beton denkt ze na hoe het debat over de stad nog breder en beter gevoerd kan worden.

Profiel-pagina