Ga naar de inhoud

Vers Beton is weer genomineerd voor de Persprijs Rotterdam

Net als vorig jaar is Vers Beton genomineerd voor de Persprijs Rotterdam. Vorig jaar werd Vers Beton genomineerd met de serie ‘Plug Rotterdam’, gemaakt in samenwerking met architectuurinstituut AIR. Dit jaar is het verhaal waarin Inge Janse en Ties Joosten 6 maanden voor de verkiezingen de winst van Leefbaar Rotterdam voorspellen één van de kanshebbers.
Andere genomineerden zijn:
 Dirk Beers, Edo Pieper (camera) en Arjen Usi (editor) met een documentaire van RTV Rijnmond over het lief en leed van drie jonge voetbaltalenten bij Sparta;
– Justus Cooiman, Clement van Elsäcker (camera) en Arjen Usi(editor) met ‘Ahmed Aboutaleb’, een driedelig persoonlijk televisieportret van de burgemeester van Rotterdam, eveneens uitgezonden door RTV Rijnmond;
– Frank van Dijl, Wim de Jong en Mirjam de Winter, oprichters – in 2013 – van ‘De Buik van Rotterdam’, met een bloemlezing van interviews, recensies, berichten en reportages op deze culinaire Rotterdamse website;
– Mark Hoogstad, politiek verslaggever van AD Rotterdams Dagblad, met een selectie van artikelen over de crises bij verkiezingswinnaar Leefbaar Rotterdam.
Wij feliciteren alle genomineerden natuurlijk van harte. De winnaar wordt woensdag 29 oktober bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam. De prijs bestaat uit een geldbedrag (5000 euro) en een object van glaskunstenaar Ming Hou Chen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures