Ga naar de inhoud

Architectuurhistoricus Wouter Vanstiphout wint Pierre Bayleprijs

Architectuurcriticus, hoogleraar en Rotterdammer Wouter Vanstiphout heeft de Pierre Bayleprijs voor kunstkritiek gewonnen. De jury prijst hem om zijn maatschappelijke betrokkenheid, eigenzinnige visie en de politieke urgentie van de problemen die hij aankaart.
In 2013 publiceerde Vers Beton een kritisch opiniestuk van Vanstiphout over de oplevering van De Rotterdam. Eerder interviewde Eeva Liukku de architectuurhistoricus over de leegstand van kantoren in de stad. “Rotterdam moet stoppen met de bouwwoede en een nieuwe identiteit ontwikkelen,” stelde hij toen. Lees het artikel hier terug.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam