Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een jaar geleden kreeg een gedeelte van de beroemde kubuswoningen van Piet Blom een nieuwe functie. Een van de twee ‘superkubussen’ werd getransformeerd tot Exodushuis, waarin (ex-)gedetineerden aan hun terugkeer in de maatschappij werken. Dat leidde direct tot ophef bij de buurtbewoners, die voor hun veiligheid en een daling van de huizenprijzen vreesden.
Nu is deze superkubus genomineerd voor een Gouden Piramide, een rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening. De Volkskrant (€) blikt met Exodus-bestuurder Lara van der Well en Woonbron-bestuursvoorzitter Bert Wijbenga terug op het ontstaan van het Exodushuis en een jaar vol conflicten en weerstand van de buurtbewoners. Volgens de schrijver van het stuk is “de buurtstorm inmiddels wat geluwd”.
Begin dit jaar ging Karin Koolen voor Vers Beton op bezoek bij de bewoners van het Exodushuis. Ook deze reportage lokte boze reacties van (ex-)buurtbewoners uit.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina