Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op een buskaart van Nederland is Rotterdam makkelijk aan te wijzen. Maar hoe compleet is dat beeld van de stad? Welke netwerken, plekken en structuren zijn niet zichtbaar op dit soort plattegronden? Hovo Rotterdam organiseert vanaf maart 2015 de cursus Onzichtbaar Rotterdam. Onder begeleiding van socioloog Freek de Haan doen de cursisten twee maanden lang etnografisch onderzoek naar de manier waarop verschillende organisaties en instituten Rotterdam in kaart brengen. De resultaten van dit onderzoek worden uiteindelijk op Vers Beton gepubliceerd.
Het onderzoek volgt in de voetstappen van Bruno Latour, die eind jaren negentig een soortgelijk onderzoek in Parijs deed. Interesse? Voor de cursus zijn nog een aantal plekken vrij.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina