Ga naar de inhoud

Onenigheid over Sinterklaasviering op Erasmus Universiteit

Ook op de Erasmus Universiteit is de zwartepietendiscussie losgebarsten. Elk jaar wordt Sinterklaas gevierd met de medewerkers van de universiteit en hun kinderen. Ook dit jaar kiest de universiteit voor de ’traditionele’ Zwarte Pieten, die op de EUR overigens niet roetzwart, maar bruin geschminkt worden. Naar aanleiding daarvan uitten een aantal medewerkers van de universiteit hun ongenoegen in een open brief.
Assistent professoren Isabel Awad en Jiska Engelbert vinden het internationale karakter van de EUR en de diversiteit in Rotterdam reden genoeg om Zwarte Piet aan te passen. Volgens hen zijn er genoeg collega’s die deze mening delen en niet mee willen doen aan de jaarlijkse viering als er geen verandering komt.
De EUR noemt de Sinterklaasviering een interne aangelegenheid en zegt geen standpunt in te willen nemen. Awad en Engelbert vinden dat de universiteit eigenlijk al kant heeft gekozen. Je vastklampen aan de traditionele Sinterklaasviering betekent immers alleen rekening houden met de voorstanders van Zwarte Piet.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Harry Hamelink wint de Cultuurpenning 2023: “In mijn werk is het altijd gáán”

  • Kunst en Cultuur

  Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaïque en organisator van festival Parfum de BoemBoem, nam dit jaar de Cultuurpenning in ontvangst. “Deze prijs dwingt me stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren.”

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam