Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ook op de Erasmus Universiteit is de zwartepietendiscussie losgebarsten. Elk jaar wordt Sinterklaas gevierd met de medewerkers van de universiteit en hun kinderen. Ook dit jaar kiest de universiteit voor de ’traditionele’ Zwarte Pieten, die op de EUR overigens niet roetzwart, maar bruin geschminkt worden. Naar aanleiding daarvan uitten een aantal medewerkers van de universiteit hun ongenoegen in een open brief.
Assistent professoren Isabel Awad en Jiska Engelbert vinden het internationale karakter van de EUR en de diversiteit in Rotterdam reden genoeg om Zwarte Piet aan te passen. Volgens hen zijn er genoeg collega’s die deze mening delen en niet mee willen doen aan de jaarlijkse viering als er geen verandering komt.
De EUR noemt de Sinterklaasviering een interne aangelegenheid en zegt geen standpunt in te willen nemen. Awad en Engelbert vinden dat de universiteit eigenlijk al kant heeft gekozen. Je vastklampen aan de traditionele Sinterklaasviering betekent immers alleen rekening houden met de voorstanders van Zwarte Piet.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina