Ga naar de inhoud

Onenigheid over Sinterklaasviering op Erasmus Universiteit

Ook op de Erasmus Universiteit is de zwartepietendiscussie losgebarsten. Elk jaar wordt Sinterklaas gevierd met de medewerkers van de universiteit en hun kinderen. Ook dit jaar kiest de universiteit voor de ’traditionele’ Zwarte Pieten, die op de EUR overigens niet roetzwart, maar bruin geschminkt worden. Naar aanleiding daarvan uitten een aantal medewerkers van de universiteit hun ongenoegen in een open brief.
Assistent professoren Isabel Awad en Jiska Engelbert vinden het internationale karakter van de EUR en de diversiteit in Rotterdam reden genoeg om Zwarte Piet aan te passen. Volgens hen zijn er genoeg collega’s die deze mening delen en niet mee willen doen aan de jaarlijkse viering als er geen verandering komt.
De EUR noemt de Sinterklaasviering een interne aangelegenheid en zegt geen standpunt in te willen nemen. Awad en Engelbert vinden dat de universiteit eigenlijk al kant heeft gekozen. Je vastklampen aan de traditionele Sinterklaasviering betekent immers alleen rekening houden met de voorstanders van Zwarte Piet.

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam