Ga naar de inhoud

Reconstructie: kaapte Boijmans de Museumnacht?

Eind oktober berichtte Vers Beton dat de Museumnacht van komend jaar afgelast is. Vanuit Boijmans van Beuningen wordt op 7 maart 2015 wel een zogenaamde Museumparknacht georganiseerd. Onder andere de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum doen mee. Kaapte Boijmans de Museumnacht? In de Volkskrant (€) van afgelopen weekend een reconstructie van het conflict.
In 2014 deden Boijmans en Kunsthal al niet mee aan de Museumnacht, omdat de extra beveiligingskosten niet werden gecompenseerd. Toen al vroeg Katinka Buters zich op Vers Beton af hoe lang de Museumnacht zich nog staande zou weten te houden zonder deze twee grote spelers.
Een paar weken geleden pleitte Vers Beton-stuurman Gino van Weenen voor een Museumnacht in een andere vorm. “Misschien moet er ook vooral buiten de musea worden gekeken. Een sterkere verbinding met andere culturele instellingen om een diverser programma te bieden, dat veel festivals los van elkaar kan verbinden,” stelde hij.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam