Ga naar de inhoud

Reconstructie: kaapte Boijmans de Museumnacht?

Eind oktober berichtte Vers Beton dat de Museumnacht van komend jaar afgelast is. Vanuit Boijmans van Beuningen wordt op 7 maart 2015 wel een zogenaamde Museumparknacht georganiseerd. Onder andere de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum doen mee. Kaapte Boijmans de Museumnacht? In de Volkskrant (€) van afgelopen weekend een reconstructie van het conflict.
In 2014 deden Boijmans en Kunsthal al niet mee aan de Museumnacht, omdat de extra beveiligingskosten niet werden gecompenseerd. Toen al vroeg Katinka Buters zich op Vers Beton af hoe lang de Museumnacht zich nog staande zou weten te houden zonder deze twee grote spelers.
Een paar weken geleden pleitte Vers Beton-stuurman Gino van Weenen voor een Museumnacht in een andere vorm. “Misschien moet er ook vooral buiten de musea worden gekeken. Een sterkere verbinding met andere culturele instellingen om een diverser programma te bieden, dat veel festivals los van elkaar kan verbinden,” stelde hij.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures