Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Eind oktober berichtte Vers Beton dat de Museumnacht van komend jaar afgelast is. Vanuit Boijmans van Beuningen wordt op 7 maart 2015 wel een zogenaamde Museumparknacht georganiseerd. Onder andere de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum doen mee. Kaapte Boijmans de Museumnacht? In de Volkskrant (€) van afgelopen weekend een reconstructie van het conflict.
In 2014 deden Boijmans en Kunsthal al niet mee aan de Museumnacht, omdat de extra beveiligingskosten niet werden gecompenseerd. Toen al vroeg Katinka Buters zich op Vers Beton af hoe lang de Museumnacht zich nog staande zou weten te houden zonder deze twee grote spelers.
Een paar weken geleden pleitte Vers Beton-stuurman Gino van Weenen voor een Museumnacht in een andere vorm. “Misschien moet er ook vooral buiten de musea worden gekeken. Een sterkere verbinding met andere culturele instellingen om een diverser programma te bieden, dat veel festivals los van elkaar kan verbinden,” stelde hij.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina