Ga naar de inhoud

Ruben Hamelinks "Vietnam Veterans" bij VPRO Boeken

De jonge Rotterdamse fotograaf Ruben Hamelink, ook bekend vanwege zijn werk voor Vers Beton, heeft een droomproject. Tijdens een reis door Vietnam maakte hij kennis met veteranen van de Vietnamoorlog. In tegenstelling tot hun Amerikaanse lotgenoten komen zij weinig in de media. Hij besloot ze te gaan portretteren en daar vervolgens een boek van te maken.
Makkelijker gezegd dan gedaan – een fotoboek uitgeven is een dure aangelegenheid. Sindsdien probeert Hamelink overal en nergens aandacht en geld voor zijn project te halen. Afgelopen woensdag was hij te horen bij Nooit meer slapen, een boekenprogramma van de VPRO.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam