Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
portret1k_uitgelicht

SADDL houdt kantoor in Katshoek. Het wederopbouwpand van Maaskant beleeft een renaissance. Na jaren leegstand herbergt het nu tal van jonge ondernemers. SADDL zit op de derde verdieping, waar de zogeheten Start-up Foundation zit. In de regel nieuwe bedrijven die in een bekend metier het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Of het op zijn minst willen verbeteren.

Wat doen jullie?
“SADDL biedt retailers de mogelijkheid om pakjes te verzenden zoals zij dat willen. Wij zorgen er ook voor dat jij als ontvanger van een pakket zelf je levermoment kan bepalen. Ook als dat op dezelfde dag is. Heel cheesy: de klant is koning en als je betaalt – dan bepaal je. Wij maken de bezorgketen transparant door middel van software.”

Wat bedoel je met transparant?
“We draaien de logistieke keten om, de planning begint bij de consument. Wij verdelen vervolgens het aantal te verzenden pakketten onder de beschikbaarheid van koeriers, in plaats van dat je een bus of fietstas vult en daarmee gaat bezorgen.”

Hoezo SADDL?
“We moesten op een gegeven moment een naam hebben omdat we meededen met de Philips Innovation Award. Ons concept focuste zich toen nog vooral op het zo snel mogelijk in huis hebben van je bestelling, dezelfde dag nog. We hadden een paar uur en schreven wat woorden op. Same Day Delivery. En toen gingen we wat letters wegstrepen, SADDL. De naam blijft hangen bij mensen, dus dat is goed. Maar niet iedereen begrijpt het. ‘Aha’, zeggen ze dan, ‘saddle, zadel, omdat jullie ook fietskoeriers inzetten?’. Dan zijn we wel even bezig met uitleggen.”

“Laatst hadden we een gesprek met de oud-directeur van een grote winkelketen. Die man zei dat onze naam niet goed was. ‘Maak er gewoon Same Day Delivery van’, zei hij.”

Luister je daar naar?
“Voorlopig is het een prima naam, andere mensen zijn er positief over. Mensen kennen ons niet om onze naam, maar om wat we doen. We moeten het hebben van ons goede verhaal. We zouden uiteindelijk wel van naam kunnen wisselen, want we zijn pragmatisch ingesteld. Dat hebben we ook met het logo gedaan, ook dat was bedacht vanwege die Innovation Award. In één nacht.”

George laat lachend het eerste logo zien. Een ongeoefend oog kan zien dat het geen sterk logo is, wat wiebelige letters met cirkels eromheen. “We hadden er een hekel aan, maar hebben het pas gewijzigd toen we voor het eerst naar een beurs gingen. We passen dingen aan als dat nodig is.”

SADDL is een samenwerking van vier personen. George en zijn partner Max Schulkens – allebei uit het Limburgse Geleen – werken nu bijna een jaar samen met Orgeon Waterberg en David Asabina – allebei uit Suriname. Ze zijn sinds september officieel alle vier co-founder van SADDL.

George: “We zijn een divers team, ook qua etniciteit. Dat vind ik mooi. We hebben nu ook Linda en Eleni erbij, dus het zijn niet alleen maar mannen meer. Linda is front end-developer. Een vrouwelijke programmeur, daar zijn we wel heel trots op. Mijn functie? Ik doe externe communicatie, contact met partners & investeerders en ben verantwoordelijk voor dagelijkse beslissingen. Nu we een accelerator-programma doen, moet ik mezelf CEO noemen. Ik vind dat eigenlijk een beetje hoogdravend, meer iets voor als je honderd man in dienst hebt.”

Het programma waar George het over heeft, heet Startupbootcamp, een traject van drie maanden waarbij een jong bedrijf actief wordt begeleid en toegang krijgt tot een groot netwerk, in ruil voor een aandeel in het bedrijf. Het staat bekend als een van de beste in zijn soort, tien van de vierhonderd aanmeldingen mogen deelnemen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) is schrijver, vooral over eten en het leven. Ze woont in Rotterdam en probeert met haar kook- en schrijfproject ‘Condimentariër’ vleeseters ervan te overtuigen dierlijke producten als toevoeging te zien, niet als hoofdbestanddeel.

Profiel-pagina