Ga naar de inhoud

Waarom de exit van Tunahan Kuzu de PvdA in Rotterdam veel stemmen gaat kosten

PvdA: Tunahan Kuzu (27)
Tunahan Kuzu

Vandaag in het landelijke nieuws: de Rotterdamse PvdA-politicus  Tunahan Kuzu is (samen met collega Selçuk Öztürk) uit de fractie van de Tweede Kamer verdwenen omdat hij het niet eens is met het beleid van minister Asscher voor de controle van organisaties die mogelijk de lange arm uit Turkije faciliteren. Volgens Kuzu zou Asscher ‘uitsluitingspolitiek’ in plaats van integratiepolitiek bedrijven.
Nu is die pro-Turkse retoriek van Kuzu voor de hardcore Vers Beton-lezer geen verrassing, want uit onze analyse van de verkiezingen in 2012 bleek al dat deze beste man een bijna absurd aantal voorkeursstemmen had behaald, niet in de laatste plaats door zijn marketingcampagne die zich specifiek richtte op de Turkse bewoners van Rotterdam. Ons advies: beken kleur en begin een Partij van de Turken (ook in te huren voor reclamecampagnes).

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam