Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer


Voor diegene die het Hiphophuis niet kennen: de organisatie is in 2002 opgericht om onder meer betaalbare rap-, graffiti- en dansworkshops aan te bieden aan jongeren, maar ook cursussen als maatschappelijk ondernemerschap op scholen. Ook bieden ze studioruimte aan bijvoorbeeld het Ecktuh Ecktuh-kamp.“Het Hiphophuis heeft geen geld nodig omdat ze iets verkeerd doen,” legt Adriaan Visser uit. “Maar omdat ze de lessen betaalbaar willen houden moeten ze op sommige lessen per leerling wat geld toeleggen. Eigenlijk hebben ze nu dus geld nodig omdat ze het té goed doen.”

Voor de wethouder was dit reden om binnen het college aandacht te vragen voor het Hiphophuis. Omdat de cultuurplanbudgetten voor de komende jaren al vastleggen kon hij op subsidiegebied niets voor de instelling betekenen. Maar het college heeft ook een klein budget waaruit ze naar eigen inzicht kleinschalige projecten een duwtje in de rug kan geven. Van daaruit maakt het college nu dus een kop over.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina