Ga naar de inhoud

Deze mensen gaan de plannen voor een poppodium beoordelen

Zojuist heeft de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) bekend gemaakt wie advies gaan uitbrengen over een nieuw poppodium in de stad. De commissie van externe deskundigen bestaat uit Rento Zoutman, Arjen Davidse, Dirk de Clippeleir en Odilia Arlaud. Samen met RRKC-leden Willemijn Zwiep en Ulrike Söbbeke zullen zij alle plannen beoordelen die bij de gemeente worden ingediend voor een popinitiatief.

Tot vrijdag 19 december kunnen geïnteresseerden een plan indienen. De adviescommissie zal daarna alle plannen beoordelen op inhoudelijke kwaliteit, financiële en organisatorische stabiliteit en haalbaarheid, waarna maximaal drie voorstellen geselecteerd worden. Begin februari zal de commissie hierover aan de wethouder adviseren.

Tijdens de verkiezingen was vooral D66 groot voorstander van een nieuw poppodium in de stad. In het coalitieakkoord is daarom afgesproken initiatieven vanuit de stad te stimuleren, maar geld werd daarvoor niet vrijgemaakt. Volgens verantwoordelijk wethouder Adriaan Visser (D66) gaat een poppodium desondanks niet ten koste van andere culturele instellingen.

Inmiddels wordt de gemeente echter opgeroepen om zich niet blind te staren op een nieuw poppodium. Slimmer zou wellicht zijn om te investeren in de ‘vrij complete mix van mooie zalen’ (dixit: Fiona Fortuin) die we al hebben.
Hoe dan ook: namen en rugnummers zijn bekend. Ted, Dave en anderen: het grote masseren mag beginnen!

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Die ‘vrij complete mix van mooie zalen’ is bij mijn weten het plan dat ingediend wordt door (onder meer) Popunie, met in zijn kielzog Worm, Baroeg, Rotown en Bird. Zij gaan dus voor structuurversterking (met popup-locaties) in plaats van een aanvullend podium. Oftewel: er komt minimaal één plan dat uitgaat van de huidige situatie in plaats van een nieuwe creëren. Misschien moet Fiona daar maar de spreekbuis van worden 🙂

  Mocht u trouwens, net als ik, geen enkel idee hebben wie die mensen zijn in die commissie: ik copy-paste met alle liefde:

  Rento Zoutman: partner bij onderzoek- en adviesbureau DSP-groep. Ruime ervaring met advies in cultuur, waaronder de (Rotterdamse) popsector, en auteur van landelijke publicaties popmuziek en gemeentelijk beleid.

  Arjen Davidse: artistieke leiding inHolland Music Academy, Haarlem; voorheen Nationaal Popinstituut, Muziek Centrum Nederland en Bureau Promotie Podiumkunsten.

  Dirk de Clippeleir: directeur Ancienne Belgique, Brussel en voorheen o.m. werkzaam bij Universal Music.

  Odilia Arlaud: business controller bij Thauris, eerder o.m. zakelijk leider ad interim HipHopHuis.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures