Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De discussie woedt als nooit tevoren: moet er nou wel of geen nieuw middelgroot poppodium in Rotterdam komen? Ook op Vers Beton werd er het een en ander over geschreven. Dit najaar riep de gemeente ondernemers op om een plan in te dienen voor een nieuw poppodium. Zojuist zijn de elf ingestuurde ideeën bekendgemaakt.
Een greep uit de inzendingen:

  • Na het oude postkantoor aan de Coolsingel en Cinerama hebben de mannen van Popkantoor hun zinnen gezet op het voormalige zwemparadijs Tropicana. Daar willen ze een doos-in-doos concertzaal bouwen die later makkelijk naar een andere locatie verhuisd kan worden.
  • Stichting Pop Up is fel tegen een nieuw poppodium en wil in plaats daarvan concerten organiseren op bestaande podia en andere geschikte locaties.
  • Ted Langenbach en Koos Hanenberg willen pakhuis Katoenveem aan de Keilestraat ombouwen tot een plek voor concerten, elektronische muziek en festivals, maar ook een productiehuis en een werkplaats voor decorbouwers. Voor dit ‘hybride podium‘ vragen ze geen subsidie, maar hopen wel dat ze het enorme pand voor een symbolisch bedrag van de gemeente kunnen overkopen.
  • Onder de naam Luxor Pop In pleit het Luxor Theater voor een tijdelijk poppodium in het drijvend paviljoen in de Rijnhaven. Daar is ruimte voor zo’n duizend bezoekers en de mogelijkheid om openluchtconcerten te programmeren.

In februari kiest de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) de drie beste plannen uit. Deze mensen hebben zeggenschap in deze beslissing. In juni volgt het definitieve advies aan de gemeente. Samenvattingen van acht van de elf ideeën zijn hier na te lezen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina