Ga naar de inhoud

"Fawaka, hoe gaat het, alles goed?" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Voor het tijdschrift Stadsgeheimen onderzocht schrijfster Sanneke van Hassel het veelzijdige, persoonlijke en creatieve gebruik van taal in Rotterdam. Vijf Rotterdammers vertelden haar over hun relatie met taal. Vers Beton mag exclusief één van deze portretten publiceren. Lees het verhaal van producer en artiest Anthony Lobato (27) over straattaal, ‘Nieuw Rotterdams’. Met foto’s van Carel van Hees.

vanhees
uit Stadsgeheimen #2

In elke editie van Stadsgeheimen trekken een fotograaf en een schrijver samen Rotterdam in en verzamelen beelden en verhalen, die de culturele en zintuiglijke rijkdom van Rotterdam laten zien. Je kunt stadsgeheimen op meer dan 200 plekken gratis meepakken in de stad.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam