Ga naar de inhoud

"Fawaka, hoe gaat het, alles goed?" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Voor het tijdschrift Stadsgeheimen onderzocht schrijfster Sanneke van Hassel het veelzijdige, persoonlijke en creatieve gebruik van taal in Rotterdam. Vijf Rotterdammers vertelden haar over hun relatie met taal. Vers Beton mag exclusief één van deze portretten publiceren. Lees het verhaal van producer en artiest Anthony Lobato (27) over straattaal, ‘Nieuw Rotterdams’. Met foto’s van Carel van Hees.

vanhees
uit Stadsgeheimen #2

In elke editie van Stadsgeheimen trekken een fotograaf en een schrijver samen Rotterdam in en verzamelen beelden en verhalen, die de culturele en zintuiglijke rijkdom van Rotterdam laten zien. Je kunt stadsgeheimen op meer dan 200 plekken gratis meepakken in de stad.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam