Ga naar de inhoud

Galerie Frank Taal is beste van Nederland

Afgelopen weekeinde werden wij er in Café De Schouw op gewezen dat de Rotterdamse Galerie Frank Taal vorige maand is gekroond tot Galerie van het Jaar 2015. Een knappe prestatie, waarvoor in de Rotterdamse media (ook bij ons) weinig tot geen aandacht is geweest.

De verkiezing voor Galerie van het Jaar wordt georganiseerd door het Nationaal Kunstplatform en vindt plaats volgens een getrapt stemsysteem, waarop publiek, andere galeriehouders én een professionele jury invloed hebben. In totaal dingen zo’n 550 Nederlandse galeries mee naar de ereprijs, waarop bij de afgelopen verkiezingsronde een kleine 8.000 stemmen werden uitgebracht. Vorig jaar werd Galerie Frank Taal, waar naast de naamgever ook Leo de Bie eigenaar van is, al tweede bij de verkiezing.

Volgens Vers Beton’s eigen kunstkenner Vincent Cardinaal onderscheidt Galarie Frank Taal zich door zijn laagdrempeligheid: “Wat Frank Taal goed doet is zijn deuren wagenwijd openzetten voor de stad. Zo organiseren ze de Speyksessies, een literaire en muzikale avond waarbij poëzie, bandjes en een kunstexpositie hand in hand gaan. Ook is Frank Taal jaren bezig geweest met het cureren van De Aanschouw, het kleinste museum van Nederland in De Schouw. Vroeger was het voor galeries belangrijk dat ze op grote kunstbeurzen als Art Miami of Art Basel stonden, maar tegenwoordig zie je dat galeries die op dit soort nieuwe manieren een publiek aan zich weten te binden hoger gewaardeerd worden. Frank Taal komt de prijs dan ook absoluut toe.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures