Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: vimeo.com

In de video zie je een vrouw door New York lopen, mannen roepen haar na en lopen soms zelfs een tijd met haar mee. Elfie Tromp schreef voor Vers Beton al een uitgebreid artikel over haar eigen straatervaringen in Rotterdam. Veel vrouwen vinden het gedrag intimiderend en vervelend. Maar valt er wat aan te doen?

En er is inmiddels een burgerinitiatief gaande om het strafbaar stellen van straatintimidatie op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. De teller staat op 16.000, er zijn 40.000 steunbetuigingen nodig.

Het is een complex probleem. Wanneer is een opmerking een leuke flirt of ‘gewoon aardig’ en wanneer wordt het intimiderend en seksistisch? En wie bepaalt dat? Vrouwen zeggen het haarfijn aan te voelen, ze ontwikkelen er een soort voelsprieten voor. Maar intenties en interpretaties zijn zeer subjectief en dat maakt het lastig om vast te stellen waar de grens tussen het betamelijke en het onbetamelijke ligt.

We legden de vraag ‘Kun je sissen strafbaar stellen?’ voor aan strafrechtspecialist Mr. Joost Verbaan. Het minicollege waarin hij hier antwoord op geeft kan je hierboven bekijken.
De volgende editie van Studio Erasmus is een speciale International Filmfestival Rotterdam editie! Deze vindt plaats op 26 januari, wederom in de Rotterdamse Schouwburg. Te gast is dan Paul van der Laar, die een minicollege zal geven over filmisch Rotterdam. Heel graag tot dan.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina