Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Ik ben voor een nieuw poppodium. Het moet Ons Huis gaan heten en komt in het voormalige Lantaren-Vensterpand aan de Gouvernestraat. Met respect voor alle andere voorstellen voor een nieuw poppodium die uiterlijk morgen (vrijdag 19 december) ingediend gaan worden én het (te gekke) wilde plan van Aziz Yagoub, wil ik dit pleidooi voor Ons Huis nog wel even kwijt.

Eksit

Dik drie jaar geleden, speciaal voor De Wereld van Witte de With gaf ik eenmalig een nieuwe editie uit van de legendarische Rotterdamse undergroundpublicatie de Eksit Krant. Eksit was zo’n beetje het eerste echte (en beruchte) poppodium van Rotterdam en was gevestigd aan de Eendrachtsstraat. Hoewel begonnen als aankondigingskrantje voor de evenementen die in de Eksit plaatsvonden groeide de Eksit Krant al snel uit tot een op zichzelf staande publicatie die een belangrijk platform was voor kunstenaars, schrijvers, dichters en muzikanten uit de experimentele kunst- en muziekscene.

Ruut Ramseijer tijdens de Eksit Krantrelease, in het RO Theater.
Ruut Ramseijer tijdens de Eksit Krantrelease, in het RO Theater.

 

Gyz02
Ruut Ramseijer tijdens de Eksit Krantrelease, in het RO Theater. Beeld door: beeld: Frank Hanswijk

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Gyz La Rivière

Gyz La Rivière

Gyz La Rivière (Rotterdam, 1976) is beeldend kunstenaar.

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina
Gyz La Rivière

Gyz La Rivière

Gyz La Rivière (Rotterdam, 1976) is beeldend kunstenaar.

Profiel-pagina