Ga naar de inhoud

Ook vanuit België kritiek op uitspraken Aboutaleb

Opnieuw kritiek op burgemeester Aboutalebs uitspraken over radicaliserende moslims, ditmaal van onze zuiderburen. In een opiniestuk op knack.be stellen de Vlaamse politici Veli Yüksel en Ward Kennes de aanpak van Syrië-gangers in België aan de kaak. Neem geen voorbeeld aan Aboutaleb, is hun boodschap:

We kunnen ons er niet zoals de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, van afmaken door te zeggen dat de jongeren die vertrekken, daar dan ook maar moeten blijven. Die houding gaat uit van de stelling dat zij die vertrekken, dat louter uit eigen beweging doen. Maar een maatschappij die jongeren de rug toekeren en waarvan ze de waarden en normen in vraag stellen, doet er goed aan te graven naar de diepere redenen voor die afwijzing.

Yüksel en Kennes verwijzen naar een recent interview van Aboutaleb in het AD.

In ons eindejaarsinterview deed Aboutaleb afgelopen week weer flink wat stof opwaaien. “Niemand kan de vrees van veel autochtone Nederlanders wegnemen, behalve de moslimgemeenschap zelf,” zei de burgemeester. De uitspraak leidde tot een open brief van documentairemaker Abdelkarim El-Fassi en een kritisch opiniestuk van politiek filosoof Gerard Drosterij.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Dus twee Belgen hebben kritiek op de burgemeester.

  Die kritiek is zo oud als het Communistich Manifest van Marx en Engels (1848)
  : de samenleving is schuldig en niet die brave jongens!

  Nieuws? Vermeldenswaardig?
  Gelukkig voor de redactie van VB vindt de redactie van het RD dat ook (D staat voor Dhimmy ?)

  Nog even iets totaal anders. Ik heb veel moeite met foutloos schrijven. Zelfs mijn vriend (politiek niet altijd) George van Gent zou graag fouten willen herstellen.
  Het moet toch niet zo moeilijk zijn om dat ook op VB mogelijk te maken?
  Trouwens beloofd is beloofd

 • En als ze weer terugkomen van Syrie..en ze komen gewoon door de paspoortcontrole,de nsa,de douane,de veiligheidsdiensten etc..
  Hoop ik wel dat hun kalashnikovs,zware militaire spullen dan wordt ingenomen op het vliegveld als ze weer binnenkomen en inchecken met hun paspoort en gezichtsherkenning etc.

  Bij andere “vakantiegangers” wordt de paspoortcontrole,gezichtsherkenning,biometrische poortjes,veiligheidsdiensten speurwerk als ze naar syrie zouden gaan en terugkomen..wel gebruikt en hun eventuele souvenirs afgepakt als ze de douane niet in mogen ermee.

  Nou laat dat dan bij terugkomende eerst gewoon gegaan zijnde Syriegangers dan ook gebeuren en hun souvenirs dus kalashnikovs en militaire hoogstandjes ook gebeuren.

  Een normaal persoon mag niet eens een flesje meenemen het is wat met die terugkerende syriegangers gaat makkelijk he?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Uurtje Kunst is de maandelijkse gratis kunstlezing van Bibliotheek Rotterdam. Kunstkenner en cultuurhistoricus Hoo Man Chan geeft je telkens weer een nieuw verdiepend inzicht in een kunstwerk of kunstenaar. Deze maand: Ossop Zadkine.

  Venue: Centrale Bibliotheek Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam