Ga naar de inhoud

Rif010 laat nog even op zich wachten

Rif010, de winnaar van het Stadsinitiatief 2014 loopt vertraging op in het realiseren van hun plannen. Dat is vanmorgen in de openbaarheid gekomen, dankzij het AD. Gedoe met bestemmingsplannen, vergunningen en omwonenden leiden tot een uitstel – in plaats van zomer 2015 gaat het ‘surfwalhalla’ aan de Steigersgracht pas winter 2015 open.

Initiatiefnemer Edwin van Viegen stelt in het AD onomwonden dat er ‘van uitstel geen afstel’ komt. De organisatie werkt naar zijn zeggen keihard aan het gladstrijken van de bestuurlijke plooien. Inmiddels is er wel uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie. Zo liggen er geen blindgangers; niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Wel is het nu wachten tot de gemeente het gebied ombuigt van ‘water waar niet gebouwd mag worden’ tot ‘watersportlocatie’.

Toch kunnen de initiatiefnemers nog niet op hun lauweren rusten. De VVD stelde in de gemeenteraad kritische vragen over het wijzigen van het bestemmingsplan en ook de bewoners van de Steigersgracht roeren zich. Zij bereiden een officieel protest voor. Hun bezwaar is gefundeerd op de mening dat de Steigersgracht belangrijk erfgoed van Rotterdam is – het is een van de oudste stukken water van de stad.

Wordt vervolgd, met andere woorden.

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam