Ga naar de inhoud

Rif010 laat nog even op zich wachten

Rif010, de winnaar van het Stadsinitiatief 2014 loopt vertraging op in het realiseren van hun plannen. Dat is vanmorgen in de openbaarheid gekomen, dankzij het AD. Gedoe met bestemmingsplannen, vergunningen en omwonenden leiden tot een uitstel – in plaats van zomer 2015 gaat het ‘surfwalhalla’ aan de Steigersgracht pas winter 2015 open.

Initiatiefnemer Edwin van Viegen stelt in het AD onomwonden dat er ‘van uitstel geen afstel’ komt. De organisatie werkt naar zijn zeggen keihard aan het gladstrijken van de bestuurlijke plooien. Inmiddels is er wel uitgebreid onderzoek gedaan naar de locatie. Zo liggen er geen blindgangers; niet ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Wel is het nu wachten tot de gemeente het gebied ombuigt van ‘water waar niet gebouwd mag worden’ tot ‘watersportlocatie’.

Toch kunnen de initiatiefnemers nog niet op hun lauweren rusten. De VVD stelde in de gemeenteraad kritische vragen over het wijzigen van het bestemmingsplan en ook de bewoners van de Steigersgracht roeren zich. Zij bereiden een officieel protest voor. Hun bezwaar is gefundeerd op de mening dat de Steigersgracht belangrijk erfgoed van Rotterdam is – het is een van de oudste stukken water van de stad.

Wordt vervolgd, met andere woorden.

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat gebeurt er tijdens de zittingsdagen van het hoger beroep in de historische Klimaatzaak tegen…

  Datum:
 • De Kronieken is de culturele talkshow voor jong en oud van Woordnacht i.s.m. de Doelen. Hans Sibarani en Inge Janse spreken iedere maand in de Doelen Studio met literaire en culturele gasten uit Rotterdam, Nederland en Vlaanderen. Ze lichten nieuwe boeken en voorstellingen uit, maar polemiek, furore of bijzondere gebeurtenissen in de stad komen ook aan bod. 

  Venue: De Doelen Studio
  Datum:
 • Zijn de vele burgercollectieven in Rotterdam de missing link tussen inwoners en overheid? Hoogleraar Tine De Moor neemt je in de 20e editie van de Rotterdamlezing mee op een tocht langs Rotterdamse initiatieven om duurzame energie, passende zorg en groene, eetbare voedselbossen samen te regelen, waar de overheid die kansen laat liggen.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam