Ga naar de inhoud

Rutger Wolfson stopt als directeur IFFR

Directeur Rutger Wolfson van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) legt na de komende editie zijn functie neer. Wolfson vind het dan na acht edities mooi geweest. Over een opvolger gaat het IFFR zich pas na het komende festival beraden.

Wolfson: “Acht jaar is lang om een belangrijk filmfestival te leiden en met de 44ste editie, die heel sterk wordt, heb ik alles bereikt wat ik wilde bereiken. Samen met mijn gezin heb ik besloten dat het dan het juiste moment is om mij terug te trekken en een ander de unieke kans te geven het festival verder de toekomst in te leiden.” Zakelijk leider Janneke Staarink blijft wel aan, zo laat het IFFR weten in een persbericht.

Rutger Wolfson werd in september 2007 benoemd als directeur van het IFFR. Daarvoor maakte hij al deel uit van het bestuur van het IFFR. Van 2000 tot 2007 was hij directeur van museum De Vleeshal in Middelburg. Daar maakte hij naam met het vermengen van kunstvormen, iets dat hij ook toepaste op zijn artistieke leiderschap van Nederlands’ grootste filmfestival. Wolfson studeerde in Rotterdam en was voor zijn tijd in Middelburg onder andere verbonden als curator aan Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst. Ook publiceerde hij boeken over de toekomst van de museumwereld.

De 44e editie van het IFFR wordt georganiseerd van 21 januari t/m 1 februari 2015.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Het stiekem afschaffen van de Percentageregeling voelde voor Rotterdamse kunstenaars als een brute straatroof

    • Kunst en Cultuur

    Siebe Thissen breekt een lans voor het opnieuw invoeren van de Percentageregeling Beeldende Kunst, die de gemeente in 2005 stilletjes (of onwetend?) afschafte. Met de regeling mag 1% van de gemeentelijke bouwkosten worden besteed aan het verfraaien van gebouwen en beeldende kunst.

  • “In de Rotterdamse cultuur worden de grote organisaties groter en de kleine kleiner”

    • Kunst en Cultuur

    Hoe moet het verder met kunstenaarscollectief TimeWindow in het Zomerhofkwartier, nu het geen geld meer krijgt uit het Cultuurplan? Mede-oprichter Jette Schneider ziet het somber in: “Over niet al te lange tijd hebben we nieuwe manieren nodig om makers in de stad te houden. Want voordat je het weet verdwijnt die mooie, creatieve, slagvaardige cultuur uit de stad.” Een interview.

  • Niet lullen maar luisteren met filosoof Miriam Rasch

    • Kunst en Cultuur

    Filosoof Miriam Rasch vroeg zich af: wat betekent luisteren precies? Hoe luister je goed? Ze onderzocht het in haar boek Luisteroefeningen. Met een typisch Rotterdams klanklandschap op de achtergrond – een graafmachine, sirenes, optrekkende auto’s – pleit Rasch voor aandachtig luisteren, naar elkaar én naar de stad. “Als je al tien jaar in Rotterdam woont en je hebt nog nooit een racende auto gehoord, heb je dan wel echt een relatie met de stad?”

  • Alle artikelen

De Stadsagenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam