Ga naar de inhoud

Rutger Wolfson stopt als directeur IFFR

Directeur Rutger Wolfson van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) legt na de komende editie zijn functie neer. Wolfson vind het dan na acht edities mooi geweest. Over een opvolger gaat het IFFR zich pas na het komende festival beraden.

Wolfson: “Acht jaar is lang om een belangrijk filmfestival te leiden en met de 44ste editie, die heel sterk wordt, heb ik alles bereikt wat ik wilde bereiken. Samen met mijn gezin heb ik besloten dat het dan het juiste moment is om mij terug te trekken en een ander de unieke kans te geven het festival verder de toekomst in te leiden.” Zakelijk leider Janneke Staarink blijft wel aan, zo laat het IFFR weten in een persbericht.

Rutger Wolfson werd in september 2007 benoemd als directeur van het IFFR. Daarvoor maakte hij al deel uit van het bestuur van het IFFR. Van 2000 tot 2007 was hij directeur van museum De Vleeshal in Middelburg. Daar maakte hij naam met het vermengen van kunstvormen, iets dat hij ook toepaste op zijn artistieke leiderschap van Nederlands’ grootste filmfestival. Wolfson studeerde in Rotterdam en was voor zijn tijd in Middelburg onder andere verbonden als curator aan Witte de With, centrum voor hedendaagse kunst. Ook publiceerde hij boeken over de toekomst van de museumwereld.

De 44e editie van het IFFR wordt georganiseerd van 21 januari t/m 1 februari 2015.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam