Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het is weer zover: Rotterdam is voor de zoveelste keer op een toplijstje beland. Ditmaal met de Markthal, die volgens The Guardian tot een van de tien beste Europese voedselmarkten behoort. “Een explosie voor de zintuigen,” aldus de krant.

Vorige week riep onze Vincent Cardinaal de gemeente nog op niet zo te kicken op al die lijstjes. “Ze zijn alleen goed voor toerisme. De gewone Rotterdammer heeft er niets aan.” Stuurman Bart van der Zande kwam afgelopen vrijdag met een tegenreactie. Volgens hem is het heel goed mogelijk om zowel kritisch als trots op Rotterdam te zijn. “Laten we met zijn allen ongegeneerd trotse ambassadeurs zijn van onze stad met de New York Times onder de arm én laten we kritisch blijven op de topklasseringen in de negatieve lijsten.”

Gaan al die nominaties en prijzen al vervelen of mag Rotterdam van jou nog aan de top van tientallen andere lijstjes prijken?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina