Ga naar de inhoud

Van zakenman naar topambtenaar. Rotterdam Partners vervangt per direct directeur

Amper een jaar na zijn aanstelling wordt Fred van Beuningen – destijds aangekondigd als paradepaardje van Rotterdam Partners – al weer vervangen. Zijn opvolger staat meteen klaar. Ir. Ron Voskuilen – scheidend algemeen directeur van de dienst Stadsontwikkeling – neemt zijn functie per direct over.

Zo ‘ronkend’ als het persbericht was bij zijn aanstelling, zo bescheiden is het nieuws over zijn ‘afzetting’. Voorzitter van de Raad van Toezicht drs. Cees de Bruin: “De Raad van Toezicht heeft afscheid genomen van Fred van Beuningen als directeur van Rotterdam Partners. De Raad van Toezicht betreurt dat ze tot dit besluit heeft moeten komen, nadat zij tot de conclusie is gekomen dat de opgave voor Rotterdam Partners andere competenties vraagt van haar directeur.”

Bij zijn aantreden werd Fred geroemd om zijn (internationale) management ervaring in zowel de industrie als in havengebonden logistiek. Zo liep hij lange tijd mee bij bedrijven zoals Shell, Hoek Loos en AkzoNobel. Hij hield zich bovendien bezig met aaibare onderwerpen als bio-based business en schone technologie. Fred destijds zelf: “Het is een mooie opdracht om samen met alle partners in de stad te laten zien wat Rotterdam aantrekkelijk maakt om te wonen en werken, te studeren of te verblijven. […] Het is fijn om weer terug te zijn in Rotterdam en me voor deze dynamische stad in te mogen zetten.”

Industrie, haven, logistiek, duurzaamheid en bio-based business. Het mocht blijkbaar niet baten. Met Ron Voskuilen verruilt Rotterdam Partners de zakenman voor een topambtenaar. De Bruin: “Met Ron Voskuilen hebben we een ervaren en toegewijde professional die nu nodig is. Zeker nu het internationale imago van Rotterdam stijgende is, hebben we daadkracht nodig in het acquireren van internationale handel en conferenties en het ontwikkelen van een partnernetwerk.”

De ‘geruchten’ gaan dat Fred te weinig zichtbaar was. Maar wat zegt de switch van zakenman in de haven, industrie en duurzaamheid naar een ambtenaar groot geworden in het Rotterdamse vastgoed nu echt? De tijd zal het leren.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam